Witam!
Zajmuję się telewizją satelitarną - montaż, ustawienie, konserwacja, naprawa i pozostałe drobne usługi z tym związane.
Chcę się trochę rozreklamować.
Jaką formę reklamy byście wybrali dla tego typu działalności??
|
Usługi TV SAT jak reklamować? |
Usługi TV SAT jak reklamować?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam!
Zajmuję się telewizją satelitarną - montaż, ustawienie, konserwacja, naprawa i pozostałe drobne usługi z tym związane. Chcę się trochę rozreklamować. Jaką formę reklamy byście wybrali dla tego typu działalności??
Marketing szeptany,czyli polecenia -jeśli interesują Pan/Panią szczegóły proszę o kontakt
Warto skorzysta y usułg drukarni. Zawsze to pewna reklama tanim kosztem. Dając do ręki (skrzynki) mamy pewność, że ktoś ją zobaczy.
W przypadku usług tv sat,ulotki się nie sprawdzą -ze względu na to,że odbiorcy tej usługi są wąskim gronem klientów,a ulotki wrzucasz jak leci i 90% trafi do kosza
To można zanieść osobiście do takich, którym by to "pasowało", czyli do (przypuszczając) zainteresowanych :)
Też jest to jakaś metoda,i o wiele skuteczniejsza niż na chybił-trafił
Tylko będzie to troszkę czasochłonne, bo dużo czasu zajmie nam poszukanie takich ludzi, nie mówiąc o dojechaniu do potencjalnego klienta, ale czego się nie robi, żeby pozyskać klienta ;) Myślę, że jakoś pomogłem :)
Mam wrażenie, że ludzie produktów/usług zaczynają szukać w internecie. Może warto dać do zrobienia fachowcowi prostą stronę internetową? Umieścić baner na stronach branżowych?
Możliwości jest wiele. Niektóre tańsze niż druk ulotek, czy wizytówek. I na pewno skuteczniejsze
Za chwile będzie mnóstwo potencjalnych klientów 2012 się zbliża ... nie chodzi o euro ale o zakończenia nadawania analogowego.
O właśnie! Trzeba ten fakt wykorzystać
A jeszcze odnośnie pytania mamona - od wczoraj chodzi mi po głowie jeszcze telegazeta. Hmm... Nie wiem czy to dobry kierunek, ale mnóstwo osób takich po 60, 70 może tam szukać jakiś namiarów, a że tygodniowa emisja ogłoszenia nie jest droga to chyba warto spróbować.
Oferta w telegazecie jest nieopłacalna. Zapamiętał ktoś w ogóle jakąś firmę, która tam się kiedykolwiek ogłaszała? Moim zdaniem, to wyrzucenie pieniędzy w błoto telegazetę przegląda bardzo mało osób, za tą kwotę, którą przeznaczyłbyś na telegazetę ze spokojem można przeznaczyć na ulotki i gadżety reklamowe.
Tu pozwolę sobie się nie zgodzić. Ulotka ląduje często w koszu. Wizytówka niestety też. I to na wejściu - piszę to z doświadczenia własnego i znajomych. Czasem ciekawy gadżet na dłużej przypomina mi o jakiejś firmie, ale szukając usługi siadam przed kompem. I szperam. Starsi ludzie zazwyczaj boją się komputera, ale do telegazety zerkają. Czasem żeby sprawdzić program TV czasem wyniki totka, innym razem zerkają na ogłoszenia o wyłączeniach prądu/wody w lokalnych stacjach. Także nie jest to martwy twór. Gdyby się to nie opłacało reklamodawcom i stacjom TV to już by nie istniała. A z tego co obserwuję to każda stacja ma swoją telegazetę. Daje to do myślenia... Ale wiadomo - każdy musi sprawdzić co dla niego jest korzystniejsze, dlatego w żaden sposób nie namawiam. Poddaję pod rozwagę :) Bo jak już było pisane - najpierw strona internetowa, a potem już wedle uznania.
No masz trochę racji, ale my nie rozmawiamy, czy do myślenia nam daje, to że stacje na tym zarabiają, tylko jaki jest tego efekt :) A do kosza lecą od razu ulotki rozdane na ulicy. Jeśli wrzucisz do skrzynki, to już jest całkiem inaczej. Jeśli ulotka zaciekawi odbiorcę, to zapewniam Cię, że nie powędruje ona do kosza, tylko jakiś czas poleży na stole/blacie w kuchni. Wiem, bo mam jakieś doświadczenie, a robiąc projekt nie robię go po to żeby był, tylko po to, żeby spełniał swoją funkcję.
Gdyby efektu nie było to nikt by tam nie wykupił reklamy/ogłoszenia.
Tutaj nie sposób się nie zgodzić ;) że ulotki w skrzynce mają "większą moc" ;) niż te otrzymane na ulicy.
Myślę, że reklamy w telegazecie kupowane są dla prestiżu. "Słuchaj stary, mam reklame w TV... Tak?...) :) Myślę, że tak to działa mniej więcej. Gdyby reklama ta była efektywna, to nie kosztowałaby tyle pieniędzy :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Usługi TV SAT jak reklamować?": - Jak sie reklamować? - Jak jeszcze nas reklamować - Jak reklamować lombard? - Jak i gdzie się reklamować?? - Jak reklamować szkolenia?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|