|
Usługi w zakresie technologii mobilnych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam fajny pomysł na poważny biznes. Chodzi mianowicie o to aby założyć firmę oferującą usługi w zakresie technologii mobilnej, a szczególnie komponenty dla serwisów oferujących loga, dzwonki itp. na komórki. Jest kilka poważnych firm zajmujących się tym, ale wydaje mi się, że jest tam jeszcze trochę miejsca. Sęk w tym, że wiem mniej więcej ile może kosztować całość przedsięwzięcia, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Koszty są spore, ale jakby nie liczyć to może być opłacalne. Co o tym myślicie? Wiecie coś konkretnie na ten temat? Może jest ktoś z Was zainteresowany ewentualną współpracą lub ma dostęp do np. oprogramowania? Jakbyście mieli konkrety to proszę na PW. Z góry dzięki i Pozdrawiam!
Czym dokładnie zajmowałoby się przedsiębiorstwo? Jakieś zdejmowanie sim locków, wgrywanie nowszych wersji oprogramowania do komórek? Nie wiem czy dobrze myślę.
Nie o to chodzi. To ma być coś takiego: http://www.wapacz.pl
Nie jest tego za dużo w sieci? Co trzecia strona którą ktoś naskrobie traktuje o tym.
Przyznaje rację przedmówcy. Palca nie wetkniesz.
Drogi Kristensenie, to prawda jak mówią przedmówcy, że takich sitów jest w sieci mnóstwo, trudno więc będzie tam wygrać i musisz szukać nisz na tym rynku. Ale też technologie mobilne to przyszłość i wartość rynku będzie rosła z roku na rok. Jeśli Cię technologie mobilne na prawdę interesują i są Twoją pasją, nie rezygnuj ze swoich marzeń, i zacznij powolutku, z amatorska stronka. Adres *.com, plus jakiś nieduży serwerek, będzie cię kosztował od 100 do 300 zl na rok, to przecież nie tak dużo. Powolutku implementuj sobie te wszystkie rzeczy o których wspomniałeś, loga, dzwonki itd, a jednocześnie myśl na czym mógłbyś zrobić na prawdę interes. Jak już będziesz miał pomysł, to będziesz już miał wypromowany adresik i dużo łatwiej Ci będzie ruszyć, niż tylko z samym pomysłem.
Powodzenia !
Z tego co wiem to większość tych serwisów korzysta z usług wspomnianego wapacza. Jest sporo firm oferujących usługi np. sms premium, ale tylko kilka, które oferują kompleksowe usługi w zakresie obsługi serwisów internetowych z "logami" na telefon. Może wy myśleliście, że ja chciałem otworzyć taki serwis z "logami"? Bo tego to faktycznie jest zatrzęsienie.
Może się mylę ale dobry adres internetowy to mało, dużo za mało. Potrzebne jest coś co odróżni Cię od innych i nie chodzi mi tu tylko o cenę.
Rozumiem, że ta odpowiedź dotyczy mojego postu. Ja nie twierdze, że dobry adres to wszystko, i nie twierdze, że nie trzeba być oryginalnym (szukać nisz), co jest zresztą podkreślone w moim poście. Twierdzę natomiast, że nie warto rezygnować ze swoich pomysłów, można zacząć powoli, nie inwestując znacznych kwot.
Co do inwestowania w tak bardzo konkurencyjny rynek jakim niewątpliwie jest "rynek komórkowy" to jest takie fajne chińskie przysłowie - "Tam gdzie jest dziesięć sklepów z rybami, warto otworzyć jedenasty.", tylko obawiam się stwierdzeń typu "małe kwoty". Wg. mnie kwota musi być spora aby zrobić taki wstrząs, żeby ktoś odpadł a my wskoczyli na jego miejsce. Bez tego ani rusz, za długo byś budował swoją pozycję.
Moim zdaniem pomysl niestety srednii ;-).Polecilbym ci np serwis na ktorym opisywane bybyly wszystkie mozliwe sposoby sciagniecia SIM-LOCK z tel.Sam juz nie raz szukam w necie tego typu stronek i ogolem jak nowy tel to ciezko.Dal bys tam sposoby zdjecia sim-locka,jak zmienic jezyk,programy do komorki itp.Wydaje mi sie ze moj pomysl jest dobry;-)Co wy o tym sadzicie??
~~~POZDRAWIAM~~~
|
|