|
Usuwanie graffiti |
Usuwanie graffiti
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Własnie, mało to jest pomalowanych scian, budynków publucznych i nikt nie ma z tym co zrobic , wiekszosc tylko zamalowywuje a co sie z tym wiarze brzydko to wyglada (jak jest inny odcien farby), jakie trzeba pozwolenia aby załozyc firme swiadczaca usługi usowania graffiti, malowideł, bazgrołów mlodych, sa farby antygrafitowe ktoe zabezpieczaja powierzchnie przed ponownym pomalowaniem spreyem, lątwiej sie je usówa. Ale wlasnie potrzebene sa ozwolenai jakies od srodowiska pewnie tylko jakie ? Zna sie ktos na temacie?
na razie pod tym adresem nic się nie wyświetla ;) Siedzę sobie właśnie we Francji i pare dni temu widziałem gościa który usuwał graffiti, całość urządzeń mieściła się w busie miał tylko przewody i sobie pryskał (żauzje zewnętrzne) jakimiś środkami chemicznymi, także myślę że może wypalić, dowiedz się ile takie urz adzenia kosztują ;)
Kto ci naopowiadał o pozwoleniach? Może masz na myśli, że odpowiednie środki stosowane przy tego rodzaju działalności mają różnego rodzaju certyfikaty, aprobaty, atesty i opinie.
Graffiti nie da się zamalować zwykła farbą, ponieważ w końcu się przez nią przedostanie. A stronka, która podałeś jest w budowie, ponieważ tak samo jak moja firma, także jest w stanie rozruchu.
Pozdrawiam Adam
Ja się znam na temacie usuwania graffiti. Zainteresowanych prosze o kontakt tel 507762383 albo mailowy: biuro@ks-service.pl
Zapraszam Krzysztof
Czesc mam zamiar otworzyc firme zajmujaca sie usuwaniem graffiti , jednak mysle ze to za malo i chcialbym jakis rad oco moge powiekszyc moja oferte , jedyna rzecz ktora przyszla mi na mysl to montowanie rowniez systemow anty ptak co moglibyscie mi jeszcze polecic?
Nowe farby jakich używają graficiarze są farbami proszkowymi , pod bardzo dużym ciśnieniem. Dodatkowo używają bitexu, smaru w spray'u , a to już jest usuwanie graffiti dla profesjonalistów. Zobacz jak to się robi http://hydroblask.pl. Mają ciekawe filmiki z takimi akcjami. Działają w okolicach Warszawy.
witam czy oferując takie usługi jak usuwanie graffiti czy mycie samochodów u klieta nie trzeba mieć pozwolenia na używanie środków chemicznych które spływając po ścianach itd i wsiąkają w ziemię
witam czy oferując takie usługi jak usuwanie graffiti czy mycie samochodów u klieta nie trzeba mieć pozwolenia na używanie środków chemicznych które spływając po ścianach itd i wsiąkają w ziemię?
Usuwanie graffiti to trudna sztuka, ale do zrobienia. MIałem kontakt z firmami oraz prowadziłem promocję dla nich w Google na przeróżne hasła: usuwanie graffiti, czyszczenie graffiti, zabezpieczanie przed graffiti oraz mycie elewacji.
Współpracuję teraz z firmą www.czystesciany.pl .
Jakim sprzetem trzeba dysponowac by taka firme otworzyc?
Czy wystarczy podrasowany Karcher czy tu mowimy o wiekszych systemach wysokiego cisnienia?
Kolejny z moich pomysłów. Miast ok 350tys. ludzi. Co myślicie o zakupie małego vana np. opla combo odpowiednim zabudowaniu jego paki tzn karcher, odpowiednia chemia itp. i świadczenia usług z zakresu usówania graffiti, czyszczenia elewacji, kostki, maszyn budowlanych, mycia auta u klienta (bardziej pojazdów firmowych np. małe ciężarówki). Dodatkowo pranie tapicerki i czyszczenie dywanów. W zimie odśnieżanie specjalnym pługiem działek i chodników (urządzenie odśnieżające posiadam) Mam swój duży garaż w dobrym miejscu. Akurat z myciem pojazdów i praniem tapicerki mam wieloletnie doświadczenie. Wiadomo że karcher musiałby byc na gorącą wode. Ojciec prowadzi dużą auto-myjnię także zaplecze również mam.
Witam,
Przy tych pracach wymagany jest już profesjonalny sprzęt. Polecam niemiecką firmę Falch. Moja firma wykorzystuje w pracach AGS zestaw Aqua Speed 750 tbh - ciśnienie wody 300 bar, prędkość wody 750 km/h, temperatura do 150 st. C. Jest to sprzęt z własnym zasilaniem: myjka wysokociśnieniowa - silnik benzynowy, moduł grzewczy - olej napędowy. Całość zabudowana jest fabrycznie na przyczepie jednoosiowej wraz z 250 zbiornikiem na wodę, zbiornikami na PB o ON oraz agregatem prądotwórczym. Pozdrawiam, F.H.U. WILKI
Witam,
Pomysł dobry, tylko niestety Opel Combo to za małe auto. Oprócz sprzętu, chemii, wyposażenia, itp. trzeba również przewozić ...wodę. Im więcej tym lepiej. Min. 1000 litrów. Pozdrawiam, F.H.U. WILKI
Pomysł dobry, sam zamierzam się "bawić" w ten interes, jednak jak obliczyłem to na otwarcie biznesu potrzeba kupa pieniędzy, sam myjka ok. 10000 zł, auto, chemia.
Pracowałem w firmie (remontowaliśmy mosty) która w miarę możliwości sama radziła sobie z usuwaniem graffiti na obiektach które remontowała.Więc temat jest do ogarnięcia Jednak samo antygraffiti to mało Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- USUWANIE GRAFFITI - POZNAŃ
- Dotacja na usuwanie graffiti - Usuwanie graffiti, zabezpieczenie antygraffiti - CZYSZCZENIE KOSTKI BRUKOWEJ REKLAM USUWANIE GRAFFITI ITP - Chcesz rozpocząć działalność gospodarczą - usuwanie graffiti - Usuwanie graffiti,czyszczenie i impregnacja kostki brukowej - Czyszczenie Kostki Bruk,Elewacji,Usuwanie Graffiti - Graffiti - Czyszczenie pociągów z graffiti Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|