Planuję założyć firmę zajmującą sie skupem starych komputerów.
Od czego mam zacząć?
Czy warto wchodzić w ten temat?
|
Utylizacja komputerów |
Utylizacja komputerów
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Planuję założyć firmę zajmującą sie skupem starych komputerów.
Od czego mam zacząć? Czy warto wchodzić w ten temat?
Jest w Polsce człowiek, który zajmuje się czymś takim z tym, że ma szerszy asortyment (AGT, RTV...), ale jego sukces polega na tym, że znalazł nabywców na te części, które ludzie wyrzucają...
Na allegro.pl rowniez znalazlem firme ktora sprzedaje czesci wlasnie z takich komputerow,jak i nie kompletne komputery.Oni skupowali od wiekszych firm,jako zepsute albo naprawiali,albo sprzedawali elementy.A co nie potrzebne szlo dalej!!
dobry pomysł
Z części których nie sprzedaż dalej, robisz mielonke i możesz zrobić z tego folię stretch lub pudełka do płyt bo te rzeczy są robione z najgorszych śmieci i odpadków wiem to od znajomego który pracuje w takiej firmie.
A możesz zdradzic co to za firma, w której pracuje ten Twoj znajomy?Może do nich uda się coś opchnąć. Dzieki.
firma jest koło Nowego Dworu Mazowieckiego.
A żeby coś im pchnąć to nie przejdzie bo mają tyle własnego materiału, że im starczy na długe lata.
w niemczech z takich komputerow odzyskuje sie zloto, platyne i srebro...
W polesce firmy skupuja sprzet i to nie koniecznie od polskich firm rozbieraja je na pozdespoly i sprzedawaja poszczegolne czesci a reszta wraca spowrotem do niemiec do utylizacji...
Witam ,
Mam dojscie do duzej ilosci zepsutych,starych komputerow,wiem ze przy ich utylizacji odzyskuje sie metale szlachetne, Moje pyt brzmi ile potrzeba takich komputerow utylizowac lub oddac do skupu by zarobic min 15tyz zl,czy jest wogole sens zbierac ten zlom? pozdrawiam grzes
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|