|
UUUPPPSSS! sklepy |
UUUPPPSSS! sklepy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
co sadzicie o sklepach UUPPPsss ! nie wiecie moze na jakim poziomie jest prowizja w tym systemie i co z rozpoznawalnoscia marki
rozpoznawalność moim zdaniem słaba a jeśli chodzi o kasę to 25% dla Ciebie.
pozdrawiam
jak się mieszka na (zadupiu) to moze i mało rozpoznawalna marka u mnie w mieście trzyma się i ma się dobrze.
no jeśli prawie 800 000 miasto można nazwać zadupiem ... nie zaniżam tutaj marki UPS! bo może ciuchy ma dobre ale za słabo jest rozpoznawalna i za mały ma "elektorat". I trochę mała prowizja, jak zadzwoniłem i sie dowiedziałem że 25% to sobie dałem spokój (co prawda inwestycje są w granicach 40 tys zł). Można próbować bo firma napewno będzie się rozwijać ale ja się nie odważyłem z nimi współpracować. trochę chaotycznie i słabo napisane ale mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodziło
pozdrawiam
no może to i nie małe miasto wiesz... ja współpracuje z tą firmą i jestem bardzo zadowolony organizacja jest na wysokim poziomie dbają o wszystko reklamę zaopatrzenie itp.a prowizja? hmmm dla kogoś kto dzwoni i pyta nie dadzą z mety 30paru %.
pozdrawiam
no mi na spotkaniu powiedzieli 25% i mój dobry znajomy w innym mieście trochę mniejszym ma również 25 % więc wydaje mi się że na starcie wszyscy tyle mają ale oczywiście mogę się mylić. Może Marcell3 pochwalisz się ile %%% od obrotu jest dla Ciebie. A że są dobrze zorganizowani w to nie wątpię - bo przecież na tym polega idea Franchising'u korporacyjnego. (ostatnio jestem na dobrej drodze żeby rozpocząć współprace z dwiema markami wydaje mi się najlepszymi jeśli chodzi o modę młodzieżową i co nie co się orientuje w tej grze)
pozdrawiam
witam mogę się pochwalić ale nie w pełni (umowa ogranicza )mam więcej niż 25% :)
Witam,
czy możecie przedstawić ogólnie zasady współpracy z Ups!? Chodzi mi najbardziej o to, od jakiej kwoty zarabia się te 25%, czy od przychodu, czy może dochodu przed opodatkowaniem, czy za towar musimy płacić - czy też dostajemy go od firmy. (Np ile zarobię mając 10k kosztów miesięcznie, a sprzedając towaru za 30k). Za co płaci się na początku ok 40k (Licencja? Urządzenie lokalu?) Jakie są marże i czy ustalane są odgórnie? Dopiero zastanawiam się nad podjęciem współpracy - byłaby to pierwsza moja franczyza i zastanawiam się jak to w tym konkretnym przypadku działa.
rożnie to bywa, najczęściej firmy płacą np. 25% od kwoty brutto sprzedaży, więc jeśli sprzedasz za 30 tys. brutto to dostajesz 7500 zł brutto, dlatego jesli przewidujesz koszty na poziomie 10 tys. brutto, to przy takich obrotach nie zarobisz. Łatwo to policzyć :)
na franczyzie na poczatku placisz przewaznie za remont lokalu, obrandowanie i meble, towar jest wlasnoscia franczyzodawcy. czasem jednak firmy chcą kaucje. Marże raczej wszyscy mają jednakowe, choc wyjatki jakies pewnie sa. jesli chodzi o odziez, to w dzisiejszych czasach (duzej konkurencyjnosci) franczyza to najlepsze rozwiazanie, ale trzeba miec swiadomosc, ze za wiele juz wtedy nie ma sie do powiedzenie jesli chodzi o dany punkt. Wtedy nalezy sie podporzadkowac sieci..... pozdrawiam i powodzenia
hmm..moi dordzy. czy jest inna opcja jeśli chodzi o sprzedawanie odzieży marek które są już dosyć znane na świecie? jak wygląda sytuacja kiedy sprzedaje się kilka marek w jednym butiku? bardzo prosze o jakieś porady gdyż bardzo nakręciłam się na własny butik a wiedzy mam niewiele. pozdrawiam biznesmenów i biznesmenki:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "UUUPPPSSS! sklepy": - Sklepy w USA - Sklepy ABC - Sklepy za 2,5 zł - Sklepy - sklepy po 2,5
• Strona 1 z 1
|
|