Mam pytanie jak w temacie czy admin forum nie zwraca uwagi na posty "dam prace"
w których normalnie jak pisze w temacie śmierdzi dawno przerabianą piramidom.
Myślałem że mamy to dawno "pozamiatane"
|
UWAGA na "program 21" |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Opinie i uwagi na temat serwisu BiznesForum.pl
Autor
Wiadomość
Mam pytanie jak w temacie czy admin forum nie zwraca uwagi na posty "dam prace"
w których normalnie jak pisze w temacie śmierdzi dawno przerabianą piramidom. Myślałem że mamy to dawno "pozamiatane"
Kilka prostych rad, żeby nie dać się wpuścić w maliny: 1. Pracodawca musi być wiarygodny, a jego oferta pracy musi być konkretna! 2. Poza adresem mailowym, czy numerem GG każdy poważny pracodawca musi mieć adres prowadzonej działalności, nr telefonu liniowego i faksu. 3. Nie można być pożytecznym idiotą i przesyłać znaczków, czy jakichkolwiek pieniędzy na jakiekolwiek konto. 4. Wiarygodny przedsiębiorca albo ujawnia swoje dane identyfikacyjne, albo zleca pozyskanie pracownika przez agencję doradztwa personalnego. W kazdym innym przypadku najlepiej nie reagować na "ofertę" pracodawcy. 5. Jeżeli ktoś oferuje pracę nie wymagającą żadnych kwalifikacji, a przy tym dobrze płatną i łatwą, to powinno być dla nas ostrzeżeniem. Na 99% jest to kolejna mutacja "piramidki". 6. Nikt nie udostępnia swojego pomysłu na biznes, by zrobić komuś prezent w postaci dochodów comiesiecznych w wyskokości znacznie przekraczającą średnią krajową. Raczej zatrudni pracowników za 1000, 1500, czy 2000 zł. To się zdarza tylko w piramidkach, bo "pożyteczni idioci" karmią finansowo "szefa". Nie sądzę, by Admin mógł zareagować na wszystkie przypadki piramidek, ale powinniśmy samodzielnie potrafić odróżnić piramido-pracodawców od normalnych pracodawców oferujących normalną pracę.
Myślicie ze PROGRAM 21 jest piramidą??
Typowa pitamidka, nawet wiem z jakiej szkoły copywritingu pochodza teksty. Zero konkretów, bełkot NLP!
Typowa pitamidka, nawet wiem z jakiej szkoły copywritingu pochodza teksty. Zero konkretów, bełkot NLP! Adres firmowy: Tylko e-mail. Nie reaguję na takie firmy.
ostanio widziałem sporo ogłoszeń o pracę napisanych w tym charakterystycznym stylu.
łatwo dać się ponieść wizji zarobienia duzych pieniędzy w krótkim czasie, zwłaszcza gdy czyta się tekst napisany w tak zręczny sposób. sam o mało nie dałem się nabrać. twierdzą że nie sa piramidą bo funkcjonuja tylko na dwóch poziomach, i zarabia się tylko na własnoręcznie zdobytych nowych członkach. tylko że sa to lewe niopodatkowane dochody, nie ma żadnej umowy między stronami, nowi członkowie musza płacić 25 złotych co miesiąc. teraz będę unikał takich ofert
|
|