|
Uwolnienie czynszy za mieszkania, nawet 72zł za metr kw? |
Uwolnienie czynszy za mieszkania, nawet 72zł za metr kw?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Uwolnienie czynszy za mieszkania, nawet 72zł za metr kw?
Jak dpbrze ze mieszkanie mam swoje...
Pamiętam, że kiedyś gdzieś widziałem taką statystykę, że coś około połowa niemców mieszka w wynajmowanych, a nie własnych mieszkaniach. Pamiętam że byłem zaszokowany. To dopiero musi być płynny rynek najmu ...
Czytałem też niedawno, że w 4 milionowej Irlandii buduje się rocznie tyle samo mieszkań co w 40 milionowej Polsce. To są dopiero różnice. No ale co zrobić, Polacy nie chcieli pójść ścieżką irlandzką, wolą niemiecką ...
Wybudować to raz, dwa to kogo będzie stać na mieszkanie? Minimum dla statystycznej polskiej rodziny to z 45 m2 (dwa pokoje, kuchnia, sanitaria). Ceny są od 1000 PLN za m2 do nawet 5000 PLN m2. Mało która polska rodzina ma ty min. 50 000 PLN (dochodzą formalności, notariusze, podatki) na starcie. Jak rodzice nie pomoga to nawet moze ich na wynajem nie stac.
Sprawdź również podobne tematy:
- Ile za metr
- Działka 10 ha po 200 zł za metr Co dalej ???? - Wyprzedaż tkanin !!! 3,0 zł za metr - Ceny za metr kwadratowy - Ekrany LED pitch 20 juz od 1000$ a metr - Ile za metr w przetargu na prowadzenie bufetu szkolnego - Zysk nawet do 35%!! - Zarób nawet 60 % !! - Oszczędności na ZUSie. Nawet do 600 zł !!! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|