|
Używana odzież na rynku |
Używana odzież na rynku
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam w planach otworzyć sklep z odzieżą używaną . Na początk chciałbym handel swój zacząć od wystawienniu sie na rynku . Nie chciałbym od razu wchodzić w koszty sklepu . Jak narazie nie mam jeszcze dostawcy odzieży , lecz myślę że nie jest to problem . Dysponuje samochodem kombi . Cały czas zastanawiam się czy jest to na tyle opłacalne , aby zaczynać . Wiem , jak nie sprubuję to się nie dowiew , ale moze ktoś z forumowiczów przerabiał podobny temat i mógłby wyrazić swoje zdanie . Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
w tej chwili podobno sie nie opłaca, znajoma stoi z tym obok nas na rynku i nic nie sprzedaje poza kapeluszami ;-)
następny bazarowy rekin biznesu...
Niestety muszę Cie rozczarować , bo właśnie z towarem (dobrym) jest największy problem. Proponuję zacząć od szukania towaru. Pozdrawiam:)
No już czytałem o towarze , że często jest wtopa. Wkońcu kupujemy kota w worku . No ale jeśli znajdę uczciwą hurtownie , i będę miał towar podobnej jakosci jak konkurencja , czy jest to dochodowy biznes ? Docelowo miałbym ochotę podzielić to na dwa samochody i za jeden dzień obskoczyć dwa targowiska . Czy można na tym zarobć na życie ?
Dziękuję serdecznei wszystkim za zainteresowanie moim problemem , oraz za odpowiedzi . Pozdrawiam
www.mojeciuchy.pl i www.szafa.pl - wydaje mi się, że te dwie strony ukazują jak wielki jest popyt na tego typu produkty. Należy jednak z rozwagą podejść do ceny i towaru.
Może zrobić szmateks online dodatkowo?
te dwie strony ukazują tylko jak wielka jest podaż na rynku...z popytem różnie to bywa, nie zawsze jest różowo, można na tym zarabiac ciagle i bardzo dobre pieniadze ale trzeba miec dobry towar, na uzywanych szmatach kokosów juz nie zrobisz, polki są coraz bardziej wybredne i wymagające, no chyba że chcesz handlować z samymi emerytkami....ale wtedy twoje zarobki zawsze będą pochodna ich emerytur......heh...siła nabywcza takich klientek jest bliska zeru.....
albo pisz w temacie albo nie spamuj, lepszy bazar jak ty i twoja kasa ;-), a pomysły wszystkich i wszystko krytykujesz, sam nie robiąc nic, z rewelacji pisanych przez ciebie to np wybudowanie domu z wieloma pokojami w centrum Wrocławia za 300 tysięcy ;-))...czyli nierealne, wiec przestań doradzać i grac kogoś kim nie jesteś synu sołtysa z Kolbuszowa .AMEN
Ogólnie- oplaca się przy dobrym towarze. Ale w ostatnim czasie (kryzys, nasycenie rynku, wyższe wymagania klientów) jest gorzej. Mieszkam pod 30-tys miastem i tam na bazarze co wtorek i piątek stoi kobieta z odzieżą używaną. Ma mnóstwo klientów, ale też fajne ciuchy, ceny ok. 15-30 zł za szt odzieży lekkiej. Widać też, że ma dobre źródło tego towaru. Klienci to głównie młodzież i matki (fajne ciuchy dla niemowlaków), ale tez ma zawsze coś dla osób starszych, choć nie jakieś szmaty i raczej modne. Z drugiej strony niedawno ktoś z mojej rodziny splajtował w tym biznesie (sklep), a ja sama handlując odzieżą używaną na allegro (głównie dziecięcą) stwierdziłam, że już się tak nie opłaca, że wkład pracy w te aukcje i cała resztę jest nieproporcjonalny w stosunku do zysków- choć zyski były, ale od pewnego czasu już nie takie jak 1-2 lata temu. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy masz szanse znaleźć dobry towar po niskiej cenie, oraz jaką masz konkurencję- to ważne, tym bardziej, że z tego co wiem niełatwo jest się dostać na taki bazar nie można tak sobie stanąć i już. A konkurencja o ugruntowanej pozycji ze swoimi kontaktami może Ci wiele namieszać, o ile nie będziesz w stanie zaproponować czegoś przynajmniej równie dobrego, ale po lepszej cenie...
Witam. Poszukuje odbiorców markowych swetrów, t-shirt, kurtek, krotkich spodenek. Odziez nowa, zapakowana znanych firm: ADIDAS, NIKE, REEBOK, LEVI'S, UMBRO, PUMA, ELLESSE, SPEEDO. Sprzedajemy je w ilosciach 100, 250, 500 i 1000 sztuk. Jest to towar mix takze kazdy kupujacy otrzyma wszystkiego po troche. Wiecej informacj na ciuchpol@wp.pl pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Używana odzież na rynku": - odzież używana - Odzież używana XXL - 12 zł/kg - Odzież używana - Odzież używana - odziez uzywana UK
• Strona 1 z 1
|
|