W jaki sposob przewozic uzywane markowe ciuchy z angli do polski?
Czy to sie wogule oplaca?
1.Jezdzic samemu pojazdem osobowym to koszt okolo 700 zl paliwo, 150 zl prom/tunel, stracony czas, do auta zabiore raczej wiecej niz 20 kg i mam 100% pewnosc ze towar dotrze na miejsce i o wyznaczonym terminie,+ powrot oczywiscie z zapasami polskiej kielbasy
2.Firma kurierska to koszt okolo 250 zl za paczke do 20 kg (nie masz pewnosci ze paczka dotrze, zapomnij juz calkiem o terminie)
3.Wynajety/wlasny pojazd typu Van, koszt paliwa ok 900 zl, prom 450 zl w jedna strone, ilosc towaru wlasciwie zapas na kilka miesiecy handlowania
Teraz ciuchy
Powiedzmy za kupie t-shirt za 20 zl, wystawie go na allegro oczekujac za niego minimalnie 10 zl zysku po odliczeniu DROGICH opłat za wystawienie przedmiotu na allegro, wiec musze go sprzedac minimalnie za 35 zl + przesylka, wiec aby pokryc koszty poniesione za 1 forme transportu musze sprzedac conajmniej 85 t-shirtow, kolejne tyle aby zarobic 850 zl wiec nie za ciekawa perspektywa.
2 forma transportu wyglada bardziej obiecujaco bo 20 kg ciuchow to ponad 100 sztuk (chyba, nie mam wyobrazenia)
3 to juz chyba tylko dla powaznych sprzedawcow bo koszty wysokie i ilosci nie male ale teraz kwestia czy to wszystko sie sprzeda?
Konkurencji nie brakuje na allegro wiec musze naprawde walczyc z hustawka cenowa, stad moje pytanie:
Czy to sie wogule oplaca, i ewentualnie jakie zyski na czysto mozna osiagnac przy jakiej ilosci?
Jesli ktos to robi to prosze o wpis z jakiej formy transportu korzysta, dziekuje