witam.
Chcialbym zalozyc dzialalosc, mianowicie sprzedaz internetowa.
Lecz niechcialbym wchodzic w kasy fiskalne, chcialbym byc na ksiazce przychodow i rozchodow, ale zebym mial mozliwosc wystawiania FAKTUR VAT. Czy jedno drugie siebie nie wyklucza?
Czy jest taka mozliwosc?
W koncu rzeczy ktore chcialbym sprzedawac to przede wszystkim sprzed Elektroniczny, radia, TV, sprzet agd, zadnych drobiazgow typu pluty CD, czy jakis pokrowce, czy cos w tym stylu.
Prosilbym o odpowiedz...
1. zeby wystawaiac faktury VAT i byc na KPiR?
2. i czy moglym funkcjonowac bez kasy fiskalnej w sprzedazy internetowej?
3. kwestia, czy moglby mi ktos dokladnie wytlumaczyc o co chodzi z Kosztami uzyskania przychodu?
Tzn. wiem co nalezy do kosztow i jakie byly by w moim przypadku, kwestia tego jak duze moge sobie robic te koszty i odliczac, i czy mozna odliczyc calosc kosztow np: zakup komputera? czy tylko podatek bedzie kosztem?
Ile miesiecznie moge miec kosztów uzyskania przychodu abym mogl sobie wszystko odiczyc?
4. I czy jesli chcialbym wokolo loklu w ktorym mam zamiar prowadzic dzialalosc, chcialbym wylozyc plytki, oraz zrobic zewnetrzna elewacje to czy to rowniaz mozna wliczyc w te koszta?
Z gory dziekuje za wszelkie porady, oraz wypowiedzi w tym temacie, proszac jednosczesnie wyrozumialosc