|
VAT |
VAT
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam, proszę o wskazówki i udzieleni mi kilku porad. Zakładam sklep internetowy z nową odzieżą dziecięcą sprowadzaną z Anglii. zakładam że moi odbiorcy to zwykłe osoby fizyczne,ktore nie będą potrzebowały fakur i dlatego zdecydowałam sie ze na początku nie będę vatowcem.moje pytanie: jaka jest różnica między byciem nie-vatowcem a vatem na 0%. Co jest korzystniejsze w moim przypadku.klejne pytanie: jesli nie będę wystawiać fakut w jaki sposób mam ewidencjonować sprzedaz zeby byc ok w stosunku z przepisami US. Będę bardzo wdzięczna za info
Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na domenę internetową dla tego sklepu to polecam domene "garage co pl" - domena jest wolna, ma pagerank = 1 i kiedyś był tam sklep internetowy z odzieżą więc w sieci jest kilka linków do niej. Nie wiem tylko czy były tam ubranka dla dzieci.
dziękuję,mam juz wykupioną domenę. Ponawiam prośbę o info na temat Vatu na 0% a zwolnieniem z vatu.
Nie jestem fachowcem od podatków ale czuję, że mylisz nieco pojęcia. Prawdopodobnie chodzi o produkty z zerową stawką VAT. Jeśli dany produkt jest w Polsce objęty niezerową stawką VAT to MUSISZ go doliczyć. Prowadząc działalność gosp. trzeba odprowadzać VAT, i nie da się tego uniknąć. Dlatego musisz go doliczyć, inaczej dopłaciłabyś do interesu.
ok rozumię, czyli lepiej chyba jeśli na początek będę podmiotowo zwolniona z vat. tak jak pisałam moi klienci nie potrzebuja faktur a ja sama tez będę kupować ciuszki od osoby ktora tez nie jest vatowcem. no i nie mam pojęcia jakie dochody mogę osiągnąć na poczatku działalności. bardzo proszę o komentarze
Przeczytaj również posty podobne do tematu "VAT":
• Strona 1 z 1
|
|