nie chce nikogo gonic ani uczyc sie jak robic pieniadze kosztem innych bo na tym polegaja wasze biznesy
blee
|
W co i jak inwestowac 500 zl miesiecznie ? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
nie chce nikogo gonic ani uczyc sie jak robic pieniadze kosztem innych bo na tym polegaja wasze biznesy
blee
Heh... spjrz na to inaczej: kupujesz skore i inne materialy za 1000 zlotych, zatrudniasz szewca i placisz mu 1000 zlotych. Szewc robi z tego 10 par butow ktore sprzedajesz za 300 zlotych/para... czujesz o co mi chodzi?;) Heh... spjrz na to inaczej: kupujesz skore i inne materialy za 1000 zlotych, zatrudniasz szewca i placisz mu 1000 zlotych. Szewc robi z tego 10 par butow ktore sprzedajesz za 300 zlotych/para... czujesz o co mi chodzi?;)[/quote]
nie rozumiem.no a jakie koszty zrobienia tych butow calkowite i jak dlugo je robi ,czy nie wroca z reklamacja bla bla
czepiacie się, że ktoś chce sobie odkładać 500 zł. miesięcznie ? Kurcze, widać TEŻ jestem nienormalna bo prócz inwestowania po prostu część odkładam na "czarną godzine". Procent śmieszny, ale mam dostęp do kasy w razie czego w każdej chwili, nie trzeba nic sprzedawać itd.. ide, wypłacam i już.
I bardzo dobrze, uzbierasz sobie w ten sposób 10000 i kupisz nowe meble do kuchni, albo wyremontujesz łazienkę, tak że będziesz brała prysznic kilka minut dłużej i to też chodzi w oszczędzaniu / inwestowaniu przeciętnych osób. Ja to rozumiem; trzeba umieć się cieszyć również mniejszymi rzeczami... nawet jeśli by sie zarobiło na kolację w jakimś fajnym hotelu to już i tak było warto, fajne wspomnienia pozostają w głowie dłużej niż zrealizowana stopa zwrotu.
A jeśli ktoś przy okazji nauczy się nieco lepiej inwestować to tym lepiej.
|
|