Witam. Chcialbym cos zainwestowac na gieldzie ale nie wiem w co bo sie na tym jeszcze nie znam. Moze ktos moglby mi zasugerowac w co zainwestowac pieniadze??
Na poczatek mialbym jakies 10 moze nawet z 15 tys zl.
|
W co inwestowac?? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam. Chcialbym cos zainwestowac na gieldzie ale nie wiem w co bo sie na tym jeszcze nie znam. Moze ktos moglby mi zasugerowac w co zainwestowac pieniadze??
Na poczatek mialbym jakies 10 moze nawet z 15 tys zl.
Najlepiej czekać na gotowe a później narzekać że jakiś głupek z forum tak doradził... Ja nie chcę nic sugerować ale Bioton pięknie pnie się w górę. Miałem to szczęście że kupiłem go po 90 groszy. Nie jestem pewien co będzie się z nim działo dalej, chociaż sądzę że może dalej poszybować. Ja osobiście na pewno potrzymam go aż do powrotu do Polski Pana Ryszarda K. Później zobaczymy.
Myślę, że znalazłoby się kilku chętnych gotowych do inwestowania Twoimi PLN. Ja chętnie poobracam Twoją kasą na giełdzie, ale oczywiście żadnego świstka dającego gwarancje jakiego kolwiek zysku nie podpiszę a stopień ryzyka to 99%. Co ty na to?
Myślę też, że powinieneś zainwestować w coś co będzie miało spore wzrosty i da zarobić :-)
A w co Ty bys zainwestowal te pieniadze?? Z ciekawosci zapytam, Jesli mialbym szczescie..... ile moglbym teoretycznie wydusic z 10 tys PLN???
Ja czysto teoretycznie pokręciłbym się koło GANTA [GNT]
Co do zysku, to zrób sobie małą symulacje np. kupujesz walor za 10tys + prowizje kupna, nagle i nieoczekiwanie cena akcji wzrasta o 3,35% i postanawiasz sprzedać. Po prostu obliczasz sobie cenę swoich akcji po wzroście doliczasz prowizje sprzedaży i masz to czego chciałeś. Obyś nie sprzedawał za szybko bo stracisz po odliczeniu prowizji.
Moze spróbować MASTERS? Nisko stoi a w ciągu ostatnich 52 tygodni szybował na prawie 90 gr. Z tym Biotonem to ryzyko straszne, ja kupilem za 2,12, sprzedałem za 2,35 i juz sie nie zblizam.
Wlasnie znalazlem ze akcje MASTERS-u poszly dzisiaj ostro do gory (12%).
Czy sadzisz ze akcje te beda jeszcze sie umacnialy?
Wiesz, tak naprawde wszystko zalezy od psychiki inwestorow. Ja mam zamiar je kisic narazie a pozniej zobacze co sie stanie.
[quote="kulawy"]Ja czysto teoretycznie pokręciłbym się koło GANTA [GNT]
ja zakupilem na samym dolku w przedziale 50-51 i zakopalem;) to samo zrobilem z Ponarem
|
|