|
W co zainwestowac 100tys. zł? |
W co zainwestowac 100tys. zł?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam moi rodzice mają do zainwestowania 100tys. max 200 posiadają hale ok 200m2 musze jeszcze sprawdzic dokładniej, mieszkamy w Tymbarku ok 5tys mieszkańców pow. limanowski woj małopolskie, chciałbym pomóc im w co te pieniądze zainwestowac. Proszę o jakieś pomysły. :smile:
Witam, polecam http://www.skandia.pl, mogę Państwa umówić z doradcą naszej firmy. http://www.provida.pl
Pomysły... hm, ale na co się nastawiasz? Na zainwestowanie długoterminowe, krótkoterminowe, chcesz jakiś interes założyć czy może inwestycje w giełdę (co odradzam tym którzy się tym nie pasjonują), może fundusze inwestycyjne? Napisza jaki okres, kiedy chcesz czerpać zyski itd.
najbardziej odpowiadał by mi własny interes, ale inwestycje długo terminowe tez wchodzą w gre :wink:
A kiedy chcesz korzystać z zysków? Od razu, czy może chcesz żeby kapiatał był cały czas budowany? :D
kapitał moge budowac długo i go rozwijac ponieważ ojciec prowadzi jusz firme budowlaną, budowa hal, posadzki itp. ja mam 15lat wiec chciałbym gdy bede pełno letni jusz za cos wyzyc :wink:
No to na początek nich Twój ojciec zainwestuje w Twoje wykształcenie i nauczy Cie pisać po polsku. Heh.
Nie baw się człowieku w jakieś Skandie, Gerlingi albo Nationwide. Te nazwy padają tutaj, bo biedni agenci ubezpieczeniowi lub jak się w innych śmiesznych instytucjach typu Openfinance nazywają doradcy finansowi, są ścigani przez swoich przełożonych by wykonać plan sprzedażowy. Każdy cię włoży w jakieś gó...no, żeby tylko zarobić na tobie kase, a raczej na twoich rodzicach. Jak już chcesz inwestować w fundusze inwestycyjne, to załóż sobie sam konto w mBanku i otwórz sobie dostęp do funduszy inwestycyjnych. Unikaj jak ognia pośredników, nie bądź głupi, oni i tak nic nie wiedzą na temat inwestycji, tylko to co im włożą na szkoleniach. Gdybyś zapytał ich jaki jest wzór na wartość przyszłą inwestycji, jak liczyć procent składany, to leżą, ale jak spisać z rodzicem wniosek o ubezpieczenie i zgarnąć prowizję to wiedzą.
Ps. Zgadzam się z kolegą meth0d by rodzice wpierw zadbali o twoją edukację.
"pompus" Dlaczego źle się wyrażasz o tzw. agentach ubezpieczeniowych?? Czyżbyś sam był kiedyś w tej branży, nie powiodło Ci się a teraz utrudniasz pracę innym. Powinieneś zastanowić się nad tym, co obecnie robisz. Każdy, kto ma pieniądze i chce inwestować powinien dowiedzieć się jak najwięcej o każdej możliwości inwestycji.
Jestem w tej branży i dlatego wiem co sie dzieje. Obecnie od lat zajmuję się ubezpieczeniami grupowymi, więc nie muszę wciskać nikomu kitów. Przez lata byłem dyrektorem w jednej z wymienionych firm i prałem mózgi biednym agentom, by mi przynosili produkcję. Jestem profesjonalistą i dlatego uważam, że jak gość pyta, to należy mu odpowiedzieć zgodnie z prawdą, a nie zgodnie z tym co ci wciskają na szkoleniach. Pozdrawiam.
a jakie chcecie zyski miec miesieczne ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "W co zainwestowac 100tys. zł?": - W co zainwestować mając 100tys. zł - w co mam zainwestowac swoje oszczednosci ok 100tys.. - 50-100tys. zl - 100tyś i co dalej? - 100tys zł na oddłużenie
• Strona 1 z 1
|
|