|
W co zainwestować? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam 800 tys zł jestem inwestorem od 2 lat.I dałem 800 tys ale niejestem z polski a chciałbym tu zainwestować co warto.Posiadam hale 8000 m2.Aha(Szukam wspulnika).
z taka hala to mozna jz zrobic dobry biznes
to juz jest prawdziwy interes mozesz pomysleć o produkcji ale jak nie bedziesz miał kogos na miejscu kto ci tego przypilnuje to zapomnij o hali i pieniądzach musisz mieć kogos ,typu kapo ,kto bedzie ludzi trzymał za przysłowiowy ryj w kazedj firmie jest taki gostek nikt go nie lubi ale on nie jest do lubienia tylko do zarabianie pieniędzy dla szefa dobrym patentem jest zrobienie czegos na wzór hurtu jaki jest w wólce kosowskiej centrym chińskie lub drugiego wietnamskiego ,które powstało niedaleko wynajmuje sie poszczególne boxy jak firma pada to nie ma ryzyka ze nie zapłaca ,bo na miejsce czeka kilu chetnych cos podobnego do stadiony w Warszawie ale czynne cała dobe woziłem kiedys towar wietnamski do Lipska (Chemnits) i do Drezna tam sa takie hale czynne na okragło przyjezdzaja ludzie o 2 w nocy kupuja i o 6 rano sa juz na bazarzew innym miescie extra rzecz
Sorry stary ale co to jest za rada...produkować można miliony rzeczy więc ameryki nie odkryłeś :wink:
nie ma za co sory
zeby cos produkowac to : trzeba sie na tym znac (i tu w przeciwieństwie do wynajmowania hali ) nie wystarczy człowiek który tego dopilnuje trzeba znac realia rynku miejscowego ,kogomozna zatrudnic z miejscowych mozliwości zbytu na rynku lokalnym bo export na ksiezyc i do uni to ok ale jakby ten export nie był problemem to nie padałobu tak wiele firm na podstawie tego ze ktos ma hale to tylko myslacy inaczej mogłby doradzac profil produkcji a własnie ze produkowac mozna miliony rzeczy to nalezy zdecydowac sie na jedną po uwzglednieniu wszystkich (nawet tych których nie wymieniłem)elementów
W menedzeze napisali ze jest duze zapotrzebowanie na miejsce na plan ilmowy do seriali ale warunek jest taki ze hala musi byc zjebiscie wytlumiona i w dobrym punkcie(przedmiescia Warszawy i okolica). I fajne sa z tego pienaidze ale duze ryzyko ze sie nie spodoba i nikt jej nie wynajmie:/
A co teraz najlepiej się opłaca produkować w polsce.Jak jest ktośzainteresowany pracą niech pisze poszukuje ludzi.
Witam Inwestor,
1. skad jestes? 2. gdzie jest ta hala? Pozdrawiam Jerry
1.Ja nie mieskam w polsce i nie jestem w 100% jej obywatelem.Mieszkam w stanach.Narazie jestem w Hyatt Regency Warsaw w warsawie
2.Chala jest na w warsawie.
Jak ta hala jest w Warszawie to masz szerokie mozliwości.
I tak np : do końca tego roku maja zlikwidowac Stadoin X lecia Kilka tysiecy osób zostanie pozbawionych mozliwości prowadzenia działalnosci gospodarczej. Mówi sie wprawdzie o przeniesienu na Kozią Górke ,ale tam nie ma dojazdu i to sraszne zad.............. Z taka halą mozna zorganizowac coś podobnego do całodobowych hurtowni które widziałem w Niemczech Mozna do nich przyjechac o 2 w nocy kupic towar i o 6 rano handlowac w innym miescie na jakims małym bazarze, innym rozwiązaniem jest zrobienie wielkopowierzchniowego sklepu spozywczego . Na pradze w starym kinie 1 maj urządził markpol duzy sam ,i wydawałoby sie ze nie ma on racji bytu, a jednak ! Jeszce innym rozwiązaniem jest skład budowlany ,taki jak PSB czy jemu podobne Pomysłow na zagospodarowanie takiej hali i do tego w Warszawie jest wiele, ale wiele tez zalezy od usytuowania tej hali,dróg dojazdu,zaplecza i mozliwości zaparkowania samochodu dla klientów,duzego osiedla w poblizu(w przypadku sklep) dróg wylotowych z Warszawy (w przypadku składów budowlanego) Nie ma jednej prostej metody co i jak zrobic . Dzaiłam w biznesię w warszawie juz ponad 25 lat Jesli bedziesz miał jakies pytania to chetnie pomogę
Proponuję zostać rolnikiem na gospodarstwie agroturystycznym.
50 ha - ziemi 6 - 4 kl. więcej szczegółów na mail mam też świetny obiekt nadający się na hotel
jak ta hala jest zbudowana ?jedno pietrowa i cala pusta lub podzielona ?
You have to describe better the property cause its difficult to say what you can open there without knowing how the infrastructur is. And second be REALLY VERY caryfully with partners myself i had about 3 in my life and all cheated.Most partnerships are ending fast if one got the funds and the second only the idea and know how.Never loose the control. ;) wish you good luck dude [ Dodano: Czw Kwi 20, 2006 2:07 pm ] i forgat to say write also down what do you want to have for an income per year of your 800.000 PLN and hall cause this way you will see if you want a conservative or more riski business.
Produkcja wydaje mi się to dość ryzykowna gałąź gospodarki, pewniejsze są usługi, handel...
PW wysłałem z naszą ofertą.
Hala jest dwu piętrowa.
Jak przetworzyć produkty recyklingu PET ? Jest tylko niewielki % odzysku z butelek PET zagospodarowanego, cena reglanulatu i płatków moze być poniżej 1zł/kg (wsad) do kupienia.
Nawiążę współpracę z zakładem recyklingu lub innym w celu wdrożenia i uruchomienia produkcji wyrobów finalnych z PET np. dla budownictwa itp.. Poziom inwestycji do 200 000 zł. Patenty. Kontakt e-mail
Ed1000 mnie to nie interesuje taka inwestycja.Zastanawiam się czy nie zainwestować w firme programistyczną jeśli jest tu ktoś kto umi programować prosze o PW, albo pisać na forum.
|
|