|
W jakim banku najlepiej założyć lokatę? |
W jakim banku najlepiej założyć lokatę?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Chciałbym założyć korzystnie oprocentowaną lokatę, bo wiem, że lokaty to jeden z bezpieczniejszych sposobów na pomnożenie pieniędzy na koncie. Jednak nie jestem pewny, który bank wybrać...
Jeśli nie masz miliona to lokata się nie opłaca bo za wiele na niej nie zarobisz.
Przy wkładzie 10tyś zł po roku czasu nawet przy 9% nie zostanie zbyt wiele bo tylko 729zł dla Ciebie co miesięcznie daje około 60zł
Ale zawsze jakieś pieniądze z tego są. Nie mówię, że miesięcznie zarobię majątek, ale po roku te kilka stówek będzie. Czy dorzucę do wakacji, czy kupię jakiś sprzęt. Na giełdzie nie chcę grać, zwłaszcza w czasie kryzysu. Lokata to przynajmniej pewniak. Obiło mi się o uszy ostatnio, że w volkswagen banku można założyć przyzwoitą lokatę, to prawda?
A dlaczego w ankiecie są tylko 3 banki? Ja właśnie skusiłam się na lokatę " Na dzień Dobry" w Boś, oprocentowanie 6,5%, czas trwania- 3 miesiące, a odsetki dostałam od ręki:)
W vw banku te 3-miesięczne lokaty mogą być oprocentowane nawet powyżej 8%. Opłaca się, zresztą pisze się o tym:
http://www.dziennik.pl/gospodarka/artic ... katy_.html Ale dołączam do pytania - znajdzie się ktoś, kto ma konto w tym banku i może coś więcej powiedzieć?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "W jakim banku najlepiej założyć lokatę?": - jaka lokate najlepiej załozyć i w jakim banku - w jakim banku założyć konto? - W jakim kraju najlepiej biznes ? - W jakim banku kredyt - Kredyt w jakim banku???
• Strona 1 z 1
|
|