Witam.
Od jakiegos czasu przymeirzam sie do zalozenia DG jednak ze wzgledu ze juz kiedys mialem DG odrazu w skakuje na 1000 zl oplat (ZUS = wywalenia w bloto)
Rozczytuje sie po necie nad jakims ciekawym sposobem jak nie placic Panstwu 1000zl i jest sporo rozwiazan no ale ktore jest legalne i oplacalne.
Niektore z patentow na jakie natrafilem to jest:
1 Inkubatory = oczywsice oplac miesiecznych 300zl z gorszami i dzialam w filarze no ale zeby nie bylo tak ladnie sa tego minusy oni monitoruja moje konto bankowe nie mam wlasnej firmy tylko jakis ich tak jak by pododzial co do robieania kosztow typu paliwo telefon to prawie nie wykonalne.
2 Firma zalozona w innym panstwie = No tak tylko z kad mam wiedziec czy jak przyjdzie ta emerytura to bede mial jakies pieniadze i co w przypadku jak bede potrzebowal skorzystac z ubezpieczenia zdrowotnego i wogule to czym to sie je
3 A moze odrazu isc na 1000zl i np zrobic sobie jednoraowy strzal na doposazenie biura poprzez dofinansowanie z powaitowego urzadu miasta
4 A moze znalezc osobe pracujaca zeby zalozyla dzialnosc gospodarcza i bedzie przez 2 lata na ZUSie 300zl i niech mnie zatrudni np na 1/4 etatu. Tylko nie wiem jakie to koszty wyjda
Chodzi ogolnie oto ze w glowie mam chaos bo kazdy cos marudzi o tym ale nikt glowy za to nie da.
Prosze was doradzcie jak Zalozyc dzialnosc i przynjamniej na poczatku rok albo dwa nie placic 1000zl bo to jest hardcore puki co dla mnie
Bo firma bedize sie rozwijala stopniowo i pewnie jednak napewno nie przyniesie w pierwszym miesiacu nie wiadomo ilu tysiecy. Chodzi oczywisice o dzialnosc uslugowa
P.S prosze o wybaczenie o bledy ortograficzne pisalem to pod nadchnieniem :) za duzo mysli zamalo czasu :P