Witam serdecznie wszystkich interesantów.
Na poczatku chciałbym poinformować jakie zadanie czeka mnie jezeli ktoś z Państwa zdecydowałby sie w to wejsc bo jak na chwile terazniejsza biznes pewny jest w 99% ale dlaczego nie w 100% ?
Juz pisze,
jezeli ktos z inwestorów zdecydowałby sie w to wejsc w moim geście będzie rozmowa z generalnym Dyrektorem sieci sklepów Media Markt w Polsce o kawałek miejsca na połkach sklepowych na produkt ktory chcę wytwarzać (wiadome, iz też nie chcę kogos wpakować na tzw. "mine" więc zanim by do czegoś doszło upewnie się czy znajomy Dyrektor sie na to zgodzi).
Przechodze do sedna sprawy:
w małym miescie na podkarpaciu (60 tys. mieszkanców) prubowałem swoich sił prowadząc działaność gospodarczą przez ok. 1 rok prowadząc działaność polegającą na regeneracji tonerów i kartridży do drukarek. Okazało sie to wielkim niepowodzeniem gdyż miesteczko jest zbyt małe i zbyt biedne by ludzie pozwalali sobie na regenerację takich pojemników. Po roku czasu zorientowałem sie ze mieszkancy wykonują to sami wiec nie miałem racji bytu. Ale czy ktos z Państwa widział jak prosperują takie firmy lecz np. w Warszawie? Nie mogą sie odgonic od zleceń a co najwazniejsze od pieniązków.
W tamtym czasie wymysliłem pewien sposób na stworzenie własnej marki takich produktów a mianowicie aplikatorów do samodzielnego napełniania tych pojemników od drukarek (jest to prosta sprawa dla tego mieszkancvy tej miejscowosci wykonywali to sami a ze sklepów w ogóle nie schodziły nowe oryginalne pojemniki.
Dowiedziałem sie wszystkiego i jezeli ktos mnie zapyta o cos z tego pomysł gwarantuje ze niczym mnie nie zagnie.
Ale przejdzmy do tego co wtedy wymysliłem ale nie zrealizowałem gdyż nie posiadałem tak duzej zdolności kredytowej :( co mnie bardzo przygnębiło gdyż byłem o krok od sukcesu.
Chodzi mi dokladnie o wytwarzanie zestawów do samodzielnego napełniania drukarek do najpopularniejszych modeli drukarek (czasowo poszerzając asortyment).
Pytaniem skad brać tusz by wolno go było sprzedawać pod własna marka i logo?
Na to pytanie znalazłem odpowiedz w pewnej firmie z Katowic ktora zajmuje się sprzedażą takich zestawów. Rozmawiałem z nimi i zzgodzili sie na sprzedaż swoich nieoznakowanych produktów pod inna marką ale warunkiem takiego interesu byłby zakup tych produktów od nich na kwote minimum 20.000 netto.
Co dostajemy w zamian za wyzej wymienianą kwote ?
Co najwzniejsze dostajemy pisemną zgode na sprzedaż tych produktów pod własną marka no i do tego towar, czyli popakowane w woreczki strunowe zestawy tuszy w aplikatorach (cos podobnego do strzykawki) do poszczegolnych modeli drukarek wraz z instrukcją napełniania i sprzętem do tego potrzebnym.
Zestaw do jednej drukarki (3 kolory + instrukcja + osprzęt) nas kosztowałby około 15 zł ktory starcza w przyblizeniu na około 3 napełnienia drukarki.
Na czym polegała by praca naszej firmy ?
Powiem tak, bardzo przyjemna praca i lekka a mianowicie :
1. dostajemy towar zapakowany w woreczki strunowe, posegregowane do poszczegolnych modeli drukarek wraz z instrukcją i akcesoriami potrzebnymi do napełnienia
2. zlecamy pewnej firmie stworzenie pudełeczek wraz z własnym nadrukiem na te zestawy
3. Pakujemy odpowiednie zestawy w odpowiednie wczesniej zaprojektowane pudełeczka
4.Zatrudniamy handlowca lub sami zajmujemy sie rozprowadzaniem własnej marki po sklepach zajmujących sie sprzedażą takich produktów.
Najbardziej interesuje mnie sieć sklepów Media Markt gdyz znajomy to Dyrektor generalny ale rozmawialem tez z znajomym ktory prowadzi sklep komputerowy i pewien gosc dowozi mu takie materiały.
Zostawia mu je on na zasadzie komisu dając mu prowizje od sprzedanego po około 5 zł po czym zjawia sie w trybie co miesięcznym dokladając brakującego towaru a jednoczesnie rozliczająć sie ze sprzedanych zostawiająć sklepikarzowi prowizje.
Zestawy o ktorych mowię smialo można sprzedawać w cenie około 40-50 zł wiec niewiele jak na 3 napełnienia a nasz kosz produkcji wraz z pudełeczkami byłby jakies max 20 zł .
Prawda ze proste i miłe zajęcie ?
Z góry przestrzeganm tych ktorzy chcieliby skraść pomysł - nie wiecie jaka sprawdzoną i znana marke tuszy mam na mysli, jest wiele podróbek ktore zasychają na glowicy po 2-4 dniach i kosztują marne grosze co mogloby sie okazać super okazją.
Pozdrawiam i przestrzegam a interesantów prosze o prywatne wiadomosci tzw. PW.