|
Warzywniak |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy ktoś,kto juz prowadzi taki sklep może mi udzielić rad co dalej ,od czego zacząć, jakie są w przybliżeniu koszty zakupu produktów (wyposażenie juz mam).Jakie urzędy muszę odwiedzić oprócz ZUS i US, bo to jasne.Czy potrzebna jest zgoda Sanepidu,Proszę o pomoc i rzeczowe odpowiedzi.
hmm warzywniak. Przede wszystkim wszystko musi być świerze i wysokiej jakości. Teraz w każdym sklepie kupisz jabłko, czy kiszoną kapustę, ale jak one smakują?? Czyli podstawa stawiasz na jakość i smaczność mniej na cenę, bo nie raz mi się zdarzyło kupić w dobrej cenie owoce czy warzywa, a po spróbowaniu w domu już wiedziałem, że kupiec na mnie sporo zarobił. Takiej sytuacji u ciebie być nie może. Co do asortymentu musi być wszystko :). Owoce, warzywa, świeże, suszone, groch na fasolkę, kiszone i marynowane gadżety itd. Towar z rynków hurtowych np.: zjazdowa w zależności skąd pochodzisz, albo od producentów. Ogólnie dobry warzywniak w dobrym miejscu to dobra sprawa ;)
Miejsce mam dosc dobre przy ruchliwej ulicy w centrum.Planuje otworzyc to na wolnym powietrzu od czerwca do konca sierpnia.Jakie sa koszty takiego przedsiewziecia?
|
|