Interesuje mnie jak większość z Was zaczynała przygodę z GPW. Co Was skłoniło do wejścia w ten interesujący temat i jakimi wynikami możecie sie pochwalić.
Mnie zainspirował film Pierwszy Milion :)
|
Wasza przygoda z GPW |
Wasza przygoda z GPW
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Interesuje mnie jak większość z Was zaczynała przygodę z GPW. Co Was skłoniło do wejścia w ten interesujący temat i jakimi wynikami możecie sie pochwalić.
Mnie zainspirował film Pierwszy Milion :)
Co mnie skłoniło do wejścia na parkiet?
Przede wszystkim duże możliwości na zarobienie pieniędzy. Na zarobienie pieniędzy dzięki wiedzy, umiejętności podejmowania szybkich decyzji i trochę dzięki szczęściu. Ryzyko. To kolejny powód, dla którego chciałem spróbować. Jak podejmować rozsądne ryzyko przynoszące zysk, a nie stratę. Niestety tego ciągle się uczę i myślę, że nigdy nie będę mógł podjąć ryzyka wiedząc, że nie stracę, bo to nie będzie już ryzyko. Giełda to żywioł, nieustanna walka. Walka o to, aby taniej kupić i drożej sprzedać. Adrenalina. To mnie pociąga, dlatego gram na giełdzie. A Wy?
Mi jako dzieciakowi podobały się te paseczki na ekranie tv.
Zawsze chciałem mieć więcej a gdy pokazywali te scenki z banków itp., to czuło się z tego zapach pieniędzy. W podstawówce przeczytana pierwsza książka - "Giełda Krok Po Kroku". Jak miałem 15 lat to wziąłem stypendium i poprosiłem matkę żeby założyła rachunek inwestycyjny na który mógłbym składac zlecenia... pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Mi się nie chciało pracować.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|