Witam
Chodzi mi po głowie pomysł z watą cukrową , zbliża sie sezon letni imprezy plenerowe,
odpusty parafialne itp . Od kilku lat w moim mieście jeden gość jeździ po placach zabaw parkuje autem wystawia maszyne i sprzedaje watę , sądząc po tym że ostatnio kupił nowe auto to nie jest to taki zły interes jakby sie wydawało .
Moje pytania dotyczą pozwoleń
1.Czy na sprzedaż waty muszę mieć jakieś specjalne pozwolenie sanepidu czy jakiejś podobnej organizacji ?
2.Jak to może wyglądać z takim sprzedawaniem waty na placach zabaw muszę mieć jakieś pozwolenie z urzędu miasta czy mogę sprzedawać tą watę "z auta" ?
3. Pytanie dla osób które siedzą w temacie : Jaki jest koszt wyprodukowania jednej waty ? doszukałem się w internecie informacji o zużyciu cukru wychodzi ok 4 grosze na jedną watę jak ma sie do tego zużycie gazu ?
Nie jest to pomysł który już teraz chcę realizować mam dopiero 18 lat i zbieram pomysły na własny biznes ale myślę że jest to dobry pomysł na część własnego biznesu nie potrzeba wielkiego wkładu pieniężnego a jeśli "ruszyć tyłek" zebrać informację o imprezach odpustach itd można na tym sobie ładnie jak na mój wiek zarobić
to tak mniej więcej o moim pomyśle proszę o udzielenie mi odpowiedzi na moje pytania , z góry dziekuję.