|
WATA CUKROWA - strona 2 |
WATA CUKROWA
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Przeglądałeś foruam?? Wydaje mis ie że tamat waty cukrowej powraca od czasu do czasu. Taki folklor forumowy :) ale czy opłacalny teog nie jestem w stanie powiedziec zalezy od zbytu.
chodzi mi głównie o to czy ktoś sie spodkał z watą w centrum handlowym i czy ludzie kupowali ją czy tez może już to przeżytek
Wydaje mi sie ze wata schodzi jedynie na festynach
Nigdy w żadnym centrum handlowym nie spotkałem stoiska z watą cukrową, także konkurencję masz zerową ;) Myslę że pomysł jest jednak mało trafiony, chociaż kto wie, jeśli nikt nie spróbował ;)
wydaje mi sie ze to chodzi o duże skupisko ludzi tyle ze nie chodze po festynach i nie wiem nawet jak tam sprawa wygląda
Wydaje mi się że musiałaby powrócić moda na watę cukrową :) Teraz w większości centrów handlowych można dostać naprawdę niezłe lody, rurki z bitą śmietaną czy gofry. Wata cukrowa dla małych dzieci czy tych nieco starszych nie jest już szczytem marzeń. Według mnie jeśli nie masz do zaproponowania innowacyjnej technologii waty którą da się zjeść nie mając później całkiem oblepionej twarzy :) to chyba nie warto..
przy 50 osobach gdyby sprzedał mała wate po 3 zł 150zł,ale odjąć gaz pewnie gdzieś z 40 zł prad z 20 i patyczki 15 to daje nam =75zl z jednego kilograma cukru a no i cukier tez trzeba odjąć z 4 zł.
Witam!
Wiem, ze ten temat był juz na forum, ale potrzebuje bardziej szczegółowej porady. Chciałabym wakacyjnie otworzyć biznes- sprzedawać watę cukrową. Jednak nie wiem jak uzyskać pozwolenie na tego typu działalność oraz zgodę na sprzedawanie na ulicy. Mógłby mi ktoś pomóc? Miejscowość Opole
tak to bardzo ciekawy biznes słyszalem że w centarlnych punktach wata cukrowa wraz z popcornem to jakie 4000zł jak chcesz sprzedawać na ulicy to musisz iść do zarzadu drug i komunikacji publicznej, jesli w okolicy 15m do przystanku to trzeba iść do mzk, jest jeszcze jedna mozliwość zeby nie płacic nic muslisz sprzedawać watę z auta.
16 lat temu byłem też w Twoim wieku, ale wtedy nie było allegro. Mazyne podpatrzylem sam na wesołym miasteczku, naszkicowalem i zlecilem wykonanie. Glowica musi być wykonana z duraluminium a miśka ze stali nierdzewnej. Książeczka zdrowia, sanepid możesz sobie podarować do w niedzielę na odpustach, festynach nikt nie kontroluje. Pamiętam ze z 10 kg byłem w stanie zrobić 350-400 zł. sprzedając sztukę za 1 zł. Prąd? Jakiś znawca napisał ze jest drogi... Śmiech, a czy kosztowne jest palenie świateł w samochodzie? Maszyna zasilana jest akumulatorem, musisz co pól godziny zapalić silnik na 2 minuty. Gaz? Nabicie kosztowało wtedy 3 zł. I wystarczało na 5-6 godzin intensywnego kręcenia. Mysle ze dziś nie zarobisz na tym, wtedy wyciagalem nawet 500zl. W słoneczna niedzielę. Dziś prowadzę firme w USA i robię pól miliona rocznie ale miło wspominam tamte czasy :)
Dlaczego uwazasz, ze dzis na tym nie zarobie? czy ludzie dzis mniej lubia wate niz kiedys?
ktoś zdecydował sie na ten interes?
Ja jeżdzę na bajora jak jest ciepło i biznes się kręci. Dochodzi jedynie koszt dojazdu + placowe.
Witam, uwazam ze lepszym interesem od ' waty ' jest sprzedaz oscypkow z grilla np.z dodatkiem zurawiny :-) niedaleko mojego sklepu jest cos takiego zainteresowanie spore czasem nawet kolejka sam oscypek 2.50 z zurawina 3.00..maly grill i jazda! Pozdrawiam!
W górach może i tak...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|