Jestem pierwszy raz na forum... (oczywiście jako zarejestrowany użytkownik)
Także witam wszystkich...
Natknąłem się ostatnio w necie na coś takiego jak "waterbird". Jako że jestem zapalonym amatorem wszelkich sportów wodnych także temat mnie zainteresował. Wygląda to trochę śmiesznie ale wydaje się że to świetny sposób spędzania czasu nad wodą (dla tych co nie lubią leżeć i smażyć się na słońcu). Można to zapakować w niewielką walizkę, z tego co widziałem na filmie instruktarzowym to złożenie takiego urządzenia też nie zajmuje za wiele czasu. Pewnie dłużej schodzi z nauczeniem się "podskakiwania" co by to urządzenie rozpędziło się do 25km/h. Na allegro znalazłem tylko jedną ofertę sprzedaży waterbird'a. Wygląda na mało popularny sport w Polsce, dlaczego by go nie rozpropagować... Może to jest jakiś sposób na biznes (w Polsce sporty wodne są bardzo popularne: wind/boardserfing, żeglowanie, narty wodne, kajaki itp.). Nie znam szczegółów ale wygląda to na sprzęt zrobiony przez małe chińskie rączki :), także w grę wchodziłby import (nie wiem jak z licencją producenta). Generalnie tak rzuciłem temat, bo fajnie wygląda to "skakanie" a jeśli ktoś zechce takie coś sprowadzać i uzna że to dobry biznes... to powodzenia, pewnie sam kupiłbym coś takiego dla siebie :)
ps. czy ktoś kiedyś próbował na czymś takim pływać, jeśli tak to jak wrażenia?