Witam , jestem właścicielem mikroprzedsiębiorstwa transportowo- budowlanego i zastanawiam się nad wdrożeniem ISO 9001. Co sądzicie na temat ISO ? Czy ktoś z Was ma może wdrożone ?
serdecznie pozdrawiam Jacek
|
Wdrożenie ISO |
Wdrożenie ISO
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam , jestem właścicielem mikroprzedsiębiorstwa transportowo- budowlanego i zastanawiam się nad wdrożeniem ISO 9001. Co sądzicie na temat ISO ? Czy ktoś z Was ma może wdrożone ?
serdecznie pozdrawiam Jacek
W naszej firmie System Zarządzania Jakością i Środowiskiem ISO 9001, ISO 14001 został wdrożony juz ponad 5 lat temu, wdrażał u nas Marcin Chorąży jet właścicielem solidnej firmy konsultingowej, uważam że System jest wyjątkowo przydatny, każdy wie co należy do jego zakresu obowiązków , sprawniej działamy , nie tracimy cZasu na coś mało istotnego, ale pewnie nie wszyscy mają takie spostrzeżenia, w dużej mierze zależy kto wdraża, to tak jakby w firmie medycznej wdrażał konsultant - budowlaniec, wówczas wiadomo że nie ma szans by się udało, sukcesem jest dobry konsultant znający branżę! Co chcesz jeszcze wiedzieć?
My wdrożyliśmy iso 9001:2008 dwa lata temu i jestem zadowolony. Są plusy i minusy
Plusy: - startujemy w perzetargach gdzie wymagane jest ISO - trochę usprawniło nam to prcę (głównie w papierkach) - klienci zwracają uwagę na nalepki, które mamy na samochodach ( także zawsze mamy jednego plusa u nich więcej) Minusy: - koszty Ogólnie polecam, ale radzę, dobrze poszukać odpowiedniej firmy... niektóre mają ceny z kosmosu... ja zapytałem o cenę około 10 firm wdrażających z Poznania i okolic i wybrałem firmę z Leszna ( Best Quality)- raz że mieli w miare przyzwoite ceny ( też załatwili mi taniej akredytację) dwa bardzo dobrze rozmawiało mi się z ich przedstwaicielem. Już niedługo czeka mnie audyt- czyli koszty i stres- ale ogólnie naprawde polecam....
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wdrożenie ISO": - Udane wdrożenie CRM - wdrożenie systemu TS - Wdrożenie innowacyjnego portalu internetowego. - Pomysł jest, teraz wdrożenie... - Wdrożenie SZJ ISO 9001:2008 w praktyce - PREZENTACJA WIDEO
• Strona 1 z 1
|
|