Witam serdecznie !
Mam pewien problem odnośnie nazwy firmy.
Założyłem firmę dwa tydzień temu już w sumie większość rzeczy załatwiłem jednak zauważyłem że we wpisie CEIDG niema poprawnej nazwy mojej firmy. Mianowicie wygląda to tak: firma miała się nazywać telefoniczne biuro obsługi biznesu a jest tylko moje imię i nazwisko bez jakiejkolwiek nazwy . . . W sumie można powiedzieć że własnie to jest tą nazwą.
Kiedy zakładałem firmę osoba która przyjmowała mój wniosek miała jakieś uprzedzenia co do nazwy mojej firmy lecz moim zdaniem to nie Jego interes i nie powinien w ogóle się wypowiadać. Powiedział że nazwa firmy nie powinna wprowadzać klienta w błąd więc ja na to że niema racji ponieważ Telefoniczne biuro oznacza że dzwonie z biura przez telefon a obsługi biznesu ponieważ kontaktuję się z osobami prowadzącymi swoją działalność. . I na tym się zakończyło więc nie wiem czy zrobił mi to na złość czy może nie wyświetla się ta nazwa.
I teraz moje pytanie brzmi: Czy jeśli w CEIDG jest taki wpis to oznacza że po prostu nie wpisał mi nazwy tej firmy ? Na jakiej podstawie mógł to zrobić ? I dlaczego mnie o tym nie poinformował ? Jak mogę się upewnić że na prawdę niema tej nazwy ?
Masakra po prostu jestem wściekły, co za cymbały pracują w tych urzędach !