|
Wędzarka |
Wędzarka
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich mam pytanko mam zamiar postawić wędzarnię przydomową i wędzić w niej szynki i ryby i sprzedawać mieszkam w okolicach Warszawy i mam pytanie jakie wymogi muszę spełnić żeby to było legalne oczywiście DG to wiem i czy to morze się opłacać dodam jeszcze że wiem gdzie kupować mięsa i ryby dobrej klasy do wędzenia
Moze byc problem, bo raczej spora konkurencja. Pozdrawiam ;)
co do konkurencji to takiej nie widzałem po stronie Warszawa zachód
Mysle,ze tradycyjna metoda juz nie przejdzie-przepisy EU.Wykafelkowane pomieszczenie plus profesionalna wedzarka.
Swoja droga temat juz byl na forum,zapoznaj sie z opcja "szukaj"
Musisz spełnic sporo wymagań nie tylko sanitarnych. Wędzenia podchodzi pod produkcję i zakład musi być odebrany również przez weterynarię. Wszystko zgodnie z przepisami UE
Ostatnio ogladałem programw TV i taka wędzarnia raczej nie przejdzie. Problem polega na tym, że przy takiej domowej wędzarni spala się drzewa liściaste a co za tym idzie osadzanie się związków rakotwórczych na produktach wędzonych. Podejrzewam, że to nie przejdzie w urzędach a profesjonalne firmy poradziły sobie z tym problemem i wędzą w inny sposób. Z drugiej strony w moim mieście zawsze są kolejki przed wędzarnią a o świętach to nie mówie bo się dopchac nie można.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wędzarka":
• Strona 1 z 1
|
|