|
Wesołe miasteczko |
Wesołe miasteczko
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie-powiedzmy kupuję jakieś urządzenie do wesołego miasteczka i tu moje pytanie-czy każdy może za opłatą wstawić swoje urządzenie do takiego miejsca rozrywki?Mam na myśli park rozrywki w Chorzowie.
To jest dopiero biznes! Niestety tylko sezonowy i koniecznie w miejscu o dużym natężeniu ruchu. Przykład: na majówkę do mojej mieściny zjechało wesołe miasteczko - rozłożyło się w tym samym miejscu gdzie odbywały się koncerty i inne imprezy towarzyszące. Dwie duże karuzele które wywracają człeka do góry nogami, autodrom, jakieś łańcuchowe i mniejsze dla dzieci. Do tego jeszcze jakieś trampoliny z bunji, koniki, dmuchany zamek i drobne pierdółki. W ciągu 2 dni, kiedy tam byłem, do kasy stało się co najmniej 10 min. a ceny nie należały do najtańszych: 6zł za małe karuzele dla dzieci, 10 zł za te nieco większe i 15 za największe. Generalnie oblężenie!
Z drugiej strony podobne wesołe miasteczko widziałem trzeciego dnia majówki w mieście 20x większym, które świeciło pustkami. No więc jak ktoś ma parę baniek na wydanie i duszę cygana to biznes jak najbardziej wart polecenia.
http://www.wpkiw.com.pl/kontakt/dane_teleadresowe.html
Nikt inny nie pomoże. A swoją drogą to teraz już chyba za późno na to. Otwarcie sezonu było na początku maja. Z tego co wiem to słono liczą sobie w Parku za cokolwiek.
Sprawdź również podobne tematy:
- Booster- wesołe miasteczko
- Miasteczko 5 tys. mieszkancow - Miasteczko AIRSOFT (ASG) - Małe miasteczko...co by tu robic:)??? - 50 tys złotych | miasteczko 3,5 tys osób - Miasteczko nadmorskie i 50 tys na otwarcie - 40-50 tyś na biznes, miasteczko 10 tys mieszk. - Sudety, małe miasteczko. - Biznes na wsi, ewentualnie miasteczko Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|