Witam wszystkich. To mój pierwszy temat na tym forum. Przejrzałem je dość skrupulatnie i albo mi umknęło albo takich informacji nie było: chciałbym świadczyć usługę stałego dostępu do internetu drogą radiową. Nie mam jeszcze działalności ale to się wkrótce zmieni i taka usługa była by jedną z kilku jakie chcę świadczyć. Może ktoś zorientowany podpowie mi kilka kwestii:
1. Gdzie można zdobyć (i jakie to koszty) potrzebny do tego sprzęt - mam na myśli jakiś nadajnik-odbiornik który na pewno jest konieczny. Może ktoś podsunie jakiś link do odpowiedniej strony...
2. Na jakiej zasadzie świadczy się takie usługi. Mam na myśli to czy np. można w ten sposób, że podpisuję umowę z TPSA na łącze np. 6 mbit/s, dzielę je odpowiednio i udostępniam podzielony sygnał klientom z którymi podpisałem umowę na świadczenie usługi?
3. Czy w takiej sytuacji muszę mieć z TPSA jakąś specjalną umowę obejmującą kwestię dalszej "odsprzedaży" usługi? Czy na świadczenie takiej usługi muszę mieć jakieś specjalne zezwolenia, koncesje?