|
Wiecej szkody niż pożytku |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Nie sądzicie, że reklamy w internecie są tak denerwujące, że mogą raczej zniechęcić do marki czy produktu niż go promować.
Zależy od rodzaju reklamy. Jeśli na jakiejś stronie co chwila wyskakuje nowe okienko i przesuwa się po ekranie, nie pozwalając się szybko zamknąć, to faktycznie może wywołać frustrację. Natomiast stonowana reklama w postaci baneru zamieszczonego w widocznym miejscu strony, ale nie przeszkadzającego w poruszaniu się po witrynie, nie musi zniechęcać użytkowników - może ich za to zainteresować. Wszystko zależy od pomysłu i wykonania.
Niee. To zalezy na jakiej stronie i jak wkomponowane. Np. na tym forum olawarszawa tyle pisala o stronie ze nigdy na nia nie wejde a co dopiero skorzystac. Wole zwykle reklamy niz osobe ktora pisze w kazdym temacie ta sama tresc ze strona jest super.
Bez reklam nie byłoby nic "za darmo" w necie... i nie tylko. Poza tym nikt by się nie dowiedział o niczym. Np. jeśli przygotuje banner (statyczny) nawet duży z zdjeciem czy ja wiem bielizny, ceną i adresem strony na której moxesz go kupic a reklamę umieszcze np. w pasażu handlowym WP w dziale bielizna to w moemencie gdy wejdziesz na ten dział i faktycznie szukałaś bielizny to ta reklama nie tylko Cię nie zniecheci do marki ale moxe wręcz pomóc ... być moxe tego akurat szukałaś.
Ale jeśli ta samą reklamę wrzuce jako flasz przysłaniajacy 0.5 o tematyce wędkarskiej (np.) i do tego taki którego ciężko zamknąc efekt będzie taki jak opisałaś. Innymi słowy "wszystko jest względne"... kto to powiedział właściwie jako pierwszy? :)
Zbyt ofensywna i natarczywa reklama jak najbardziej.
Niedawno napisałem o tym artykuł. Osoby zainteresowane reklamą zapraszam do przejrzenia: Demaskujemy oszustwa w reklamie
Bardzo ciekawy i dobrze napisany artykuł Tomku. Polecam przeczytać :)
Serdecznie dziękuję za dobre słowa. To naprawdę miłe coś takiego przeczytać :).
Tomku ja również dziękuję za tą porcję wiedzy, naprawdę miło się czyta i widać że znasz się na rzeczy.
Pozdrawiam P
Wielkie dzięki. Takie opinie są miłą zachętą do dalszego pisania.
Artykuł ciekawy i godny polecenia, czekamy na kolejny...
zgodzę się z tobą, że reklamy wkurzają momentami na maxa, ale jeżeli jest to forma reklamy żartobliwa, często awangardowa to czemu nie – jest kilka reklam w sieci (polecam Youtube), które ogląda się z miłą chęcią.
|
|