Witam forumowiczów,
mój pomysł na swój "small biznes" to wietnamska restauracja (zwana też chińską) z opcją dowozu do kliena, zapewne wiekszość z Was miała okazję zasmakować tej kuchni i śmiem twierdzić, że niejdnemu posmakowała, a zatem:
posiadam lokal (do remontu i ewentualnie aranżacji) w niedużym, 10 tys. mieście, blisko centrum,
w mieście są już pizzernie, kebab bary, i inne fast foody,
moje pytanie, czy z gotówką rzędu 150 - 200 tys. zł można wchodzić w ten biznes, czy ma to rację bytu (zapewne to pytanie retoryczne ale kto pyta ten nie blądzi...), z moich obserwacji wynika, że ludzie stają się coraz bardziej wygodni , coraz bardziej zagonieni więc coraz mniej czasu mają na sporządzenie w miarę dobrego, smacznego posiłku (osobiście raczej stronię od fast foodów więc przedkładam to na szerszą rzeszę społeczeństwa w moim lub starszym wieku [32l.]) a jeszcze do tego opcja dostarczenia gorącego posiłku do domu..., bez zbędnego stania w kolejkach w mięsnym, itp.
Druga część pytania, to czy na forum był juz poruszany ten temat, ponieważ nie mogę takiego znaleźć, i czy ktoś orientuje się w tym zagadnieniu, tzn. działania takiej kuchni (personel, wymagania prawne, aranżacja wnętrza), chetnie wysłucham Waszych opinii, skłonny jestem także podjąć współpracę lub kupić tak zwane "know-how".
Czekam na Wasze cenne uwagi.