Witam
Orientuje sie ktos moze jak wyglada windykacja za granicą?Chodzi mi o to czy jeśli komornik mnie sciga w kraju to czy jeśli wyjade za granice do pracy to także wejdzie on na moją pensje tam?Za odpowiedz z góry dziękuje
|
Windykacja za granicą |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Witam
Orientuje sie ktos moze jak wyglada windykacja za granicą?Chodzi mi o to czy jeśli komornik mnie sciga w kraju to czy jeśli wyjade za granice do pracy to także wejdzie on na moją pensje tam?Za odpowiedz z góry dziękuje
moze nie powinienem tego pisac...ale prawdopodobnie...jezeli nie bedzie znane twoje miejsce pobytu....reka komornika cię nie sięgnie :) i w związku z tym....egzekucja zostanie umorzona.Niemniej proponowałbym......spałacanie zobowiązan...poprostu wysyłaj okreslona kwotę...rodzinie by w twoim imieniu spłacali.... pamiętaj ze długo zawsze pozostanie długiem.
Witaj, wiesz istnieje tez cos takiego jak europejski nakaz zaplaty. To znaczy ze np. jak wyjedziesz do Niemiec to niemiecki komornik bedzie u Ciebie przychodzil na kawke. Oprocz tego musisz przeciez zglaszac zarobek za granica do polskiego fiskusa. Tak wiec naprawde radze abys zorganizowal sobie wszystko tak aby splacac dlug. Przeciez nawet mozesz z Europy dzieki IBAN i SWIFT kase przelewac. Pozdrawiam...
jest wiele rzeczy które istnieja.........problem z ich wdrozeniem i wyegzekwowaniem....:)
|
|