Witam wszystkich!
Mam 20 lat i interesuję się handlem i bardzo lubię handlować co skłoniło mnie do dalszego działania w tym kierunku. Do tego czasu mój handel opierał się na aukcjach allegro co szło całkiem dobrze lecz jak wiadomo to samo allegro nie jest wystarczającym dochodem.
Wpadłem na pomysł aby otworzyć w swoim mieście działalność usługowo - handlową - Wirtualne Centrum Handlowe z różnymi branżami produktów.
Nie do końca chcę sprzedawać tam tylko swoje towary ( te które zdobędę z hurtowni ).
Planuję dać też możliwość aby inni ludzie mieli możliwość wystawiac swoje produkty w moim sklepie ( taka będzie usługa z mojej strony ).
Nie będzie to coś na wzór allegro bo tam każdy mógł wystawić przedmiot a u mnie przykładowo jedna osoba zajmuje sobie dział Telefony i Akcesoria i się nim zajmuje.
Działanie na stronie byłoby darmowe lecz mój zysk byłby to jakiś malutki procent od sprzedaży.
Chciałbym jeszcze by w moim mieście ( 80tys. ) dostawa mojego towaru była gratis w ciągu 24h.
I teraz zaczynają się schodki...
Na biznes nie mam zbyt funduszy - może z własnej kieszeni miałbym ok. 5 tys.
Planuję złożyć wniosek o dofinansowanie - ok. 5 - 20 tys. w zaleznosci rozpatrzenia.
Nie jestem zbyt obcykany w biznesie wiec nie mam o tym wielkiego pojecia , poszukuję hurtowni ( znalazlem juz pare ) ktore dysponują tanim towarem.
Znalazlem tez hurtownie wielobranzowa z ktora jestem ugadany tak, że biore od nich towar po wczesniejszym zamowieniu go przez klienta na mojej stronie.
Co o tym myslicie?
Nie mam wielkiego pojęcia wiec proszę was o wszelkie porady, jak zacząć , co najpierw robić czy myślicie, że może mi to wyjśc? Nie interesuje mnie duży zysk z początku, może być malutki oby tylko interes się rozwijał.
Nie ma w moim mieście takiego sklepu wielobranżowego w internecie wiec mysle, że to może być dobry pomysł.
Proszę o wypowiedzi pozytywne jak i negatywne lecz nie chcę czytać komentarzy na siłę, jeżeli się wypowiadasz to z dobrej woli - dziękuje za pomoc :)
Przyda mi się każda pomoc i rada.
Pozdrawiam,
Michał.