|
Władcy marionetek - dokument Tomasza Sekielskiego |
Władcy marionetek - dokument Tomasza Sekielskiego
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
reklamowany jako ten, który odkryje prawdę, że pokaże jak to politycy kłamią. Uczepili się Pani Ewy pielęgniarki, potem kaplicy sejmowej, wstawki z Iraku, Pana któremu chciano odebrać ziemię (za odszkodowaniem czego nikt nie przypomniał), standardowo piekarz i prezydent Kwaśniewski pijany, wmontowali aferę szpiegowską i posła Ziobrę. Misz masz. Mam wrażenie że chciał tym "dokumentem" wpłynąć na zmianę decyzji co do zdjęcia Teraz MY z anteny. Oglądaliście?
obejrzalem i musze stwierdzic ze wciagnal mnie ten dokument. Ciekawe konfrontacje politykow z poszkodowanymi przez ich decyzje. Ogolnie zalozono teze czy politycy klamia. Kazdy obywatel powie ze tak. Tylko co z tego jak za chwile pojdzie i zaglosuje na tego samego pajaca w sejmie. Powie w dodatku "wybieram mniejsze zlo". Pasowaloby stwierdzenie "madry Polak po szkodzie" jednak niekoniecznie, co dobitnie pokazuja sondaze. Dopoki nie zmieni sie mentalnosc Polakow dalej politycy beda klamac, manipulowac i mowic slowa bez pokrycia- co najgorsze za przyzwoleniem ludu.
P.S. trzeba chyba zbojkotowac przyszle wybory...
No ale kilka było sztuczek dziennikarskich jak "pani Ewa". Poseł Graś pokazał dokumenty, że taka pani jednak była. Tak samo z panem asystentem, jednak spotykał się z oficerem wywiadu i brał od niego pieniądze.
czyms Sekielski musial zablysnac i zwrocic na siebie uwage ;) o tych dokumentach Grasia to nie slyszalem, najwidoczniej umknelo mi to gdzies. W sumie ciezko w 1,5h pokazac ostatnie 15lat w polityce. Napewno takich rewelacji znalazlo by sie duzo wiecej.
Witam.
Jeśli chodzi o mnie, to film bardzo mi się podobał. Na pewno było kilka scen zrobionych pod publiczkę, ale ogólnie brakowało ostatnio podobnego obrazu... Przekonał mnie pan Sekielski do tego, żeby chodzić na wybory zawsze, ale na nikogo nie głosować. Mniejsze czy większe zło, co to za wybór, dopóki nie wybuchnie jakaś rewolucja i obywatele się nie sprzeciwią temu co się dzieje, to nie wierzę, że coś się zmieni... Krzyż na drogę dla polityków... S.S.
Jestem w połowie filmu i potwierdza się moja opinia o Sekielskim - nie dziennikarz, a hiena. Już w programie "Teraz my" pokazali "klasę", zapraszając Drzewieckiego i publicznie wyciągając jego sprawy rodzinne na stół, w tym sugerując, że bił żonę. W filmie mamy dalszy przykład jego wesołej twórczości - np. sprawa wywłaszczenia - jasne, że sytuacja jest przykra dla tych ludzi, jednak Kaczyński sprawował władzę wykonawczą, a nie ustawodawczą i nie miał nic do gadania, chyba, że miałby łamać prawo. A wstawianie przerywników, jak Kaczyński mówi o dbaniu o zwykłych ludzi i przeplatając to z opowieścią skrzywdzonego człowieka - zwykła, parszywa manipulacja.
Tak samo w przypadku ojców poległych żołnierzy (tą część widziałem tylko w migawkach o filmie) - rozumiem ich ból, stratę i gniew na władze, które wysłały tam ich synów. Jednak wykorzystywanie emocji tych ludzi przez Sekielskiego, żeby pokazać jaka to władza jest zła zasługuje na totalną krytykę. To byli zawodowi żołnierze, nie po to ich szkolimy, uzbrajamy i płacimy pensje, żeby siedzieli w koszarach i biegali po poligonie. Jeżeli ktoś decyduje się na taki zawód, to musi brać na siebie ryzyko. No tak, ale medialnie to bardzo dobrze wygląda, polityk tłumaczący się przed ojcami poległych. Brawo Panie Hieno Sekielski. Mistrz telewizyjnej manipulacji.
Oglądając film można odnieść wrażenie, że jest to dłuższy reportaż, a właściwie zlepek krótkich reportaży, których punktem wspólnym jest hasło "hipokryzja w polityce". Film nie odkrywa niczego nowego. Przypomina nam tylko o tym, w jakich realiach żyjemy i jak funkcjonuje polityka.
Zadawanie politykowi pytania "Czy Pan kłamie" lub "Dlaczego Pan skłamał" jest trochę naiwne i do niczego nie prowadzi. Do zmiany klasy politycznej, konieczna jest zmiana mentalności wyborców, bo to właśnie politycy odzwierciedlają charakter narodu.
Na stronie glownej, bodajze onetu, znalezc mozna blog, gdzie autor twierdzi iz "wladcy marionetek" to kampania antyPO. Oprocz tych 4x TAK, ktore tak glosno reklamowano podczas kampanii i suma sumarum nigdy nie spelnienione, za bardzo uderzenia w platforme nie widzialem. Co wy na ten temat sadzicie?
Nie udało mu się, nie pierwszy już raz.
Ja miałem dosyć tego po pierwszych 20 minutach w których detektyw Sekielewicz czy jak mu tam szukał pani Ewy, później tylko właczałem tylko sprawdzić co sie dzieje, dla mnie beznadzieja i dno. To nie był żaden dokument tylko bełkot, żadnej ideii i morału. Jedyne co mnie zainteresowało to gość od marketingu politycznego Tuska który doradzał mu jak ma mówić na debacie, śmiech na sali!
Witam.
Co do postu dontona odnośnie polskich żołnierzy to oczywiście masz jak najbardziej rację,tylko że co ty byś powiedział jakby twój syn zginął walcząc za obcy kraj który jest gdzieś daleko i tak na prawdę nie wiadomo o co ta wojna? A przede wszystkim to nie jest NASZA wojna. Inna sprawa jak by Polska została zaatakowana,wtedy nie mogli by mieć takich pretensji to polityków,ale tak. . . Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Władcy marionetek - dokument Tomasza Sekielskiego": - Niebieska Tomasza Gołaskiego - Żółta Tomasza Gołaskiego. - Import i dokument SAD. - Dokument ZUS DRA - problem - dokument o dezynfekcji
• Strona 1 z 1
|
|