|
Własna firma ??? Kilka pytań |
Własna firma ??? Kilka pytań
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, w mojej aktualnej pracy pojawiła się możliwość, współpracy na zasadzie firma firma, część osób myśli na ten temat, ale żadne z nas nie ma bardziej zielonego pojęcia na czym to głębiej polega, wszyscy mówią że jest to bardziej opłacalne, są jakieś rozliczenia, odliczenia, inne składki, i więcej kasy zostaje dla nas. Gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak zwykłemu zielonemu człowiekowi w tym temacie na czym to wszystko polega, w jaki sposób rozliczać się fakturami, gdzie to robić co jest dla mnie korzystne, proszę o jakąś podpowiedź, z góry dziękuję M.
o ile dobrze zrozumiałam to zakładasz firmę i pracujesz na zlecenie firmy w której pracujesz. Dostajesz więcej kasy bo sam płacisz za siebie Zus. Zus będzie niższy bo nie będzie płacony od Twojej wypłaty bo wtedy wychodzi drożej. A Ty dostajesz większą wypłatę. A fakturami i tego typu rzeczami niech się zajmie księgowa jak nie masz o tym pojęcia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Własna firma ??? Kilka pytań": - Kilka pytan zwiazanych z własna firma. - własna działalność - kilka pytań - Własna działalność kilka pytań. - Własna działalność jak to jest - kilka pytań ... - Kilka pytan - firma
• Strona 1 z 1
|
|