|
własna firma tvcc, alarmy, automatyka |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Mam 20 lat i skończyłem szkołe średnią elektroniczną i chciałbym założyć własną firme, alarmy, monitoring i automatyka bram itp (domofony, automatyka) mieszkam w miasteczku 2tys osób samo miasto. Chciałbym sie zorientować jakie moge dostac dotacje i jak trzeba je spłacić. Na początku chciałbym zatrudnić jedna osobe. Dziękuje. Pozdrawiam
Mam troszkę podobny problem, tylko że ja znam się troszeczkę na prowadzeniu firmy i to mnie pociąga, a nie miałem do tej pory totalnie żadnego doświadczenia z tym kierunkiem. Znajomy podrzucił mi pomysł, że może "monitoring"... i tyle. Chciałbym ale najpierw szukam informacji i trochę wiedzy na temat monitoringu. Orientujesz się może gdzie takie można zaciągnąć??
nio ja nie mam doswiadczenia w prowadzeniu firmy ale mam wieksze w monitoringu bo już go zakładałem. Po jakiej jesteś szkole?? tak poprostu chcesz sie tego podjąć bez doświadczenia?? w necie za dużo nie znajdziesz bo jak wiadomo nikt nie chce zdradzić tego. Ja początki zaczerpnąłem od znajomego który cos takiego robi ale powoli sie wykręca z tego poniewaz prowadzi firme informatyczną.
Jestem po technikum ekonomicznym. Skończyłem parę lat temu i teraz to tylko kwestia zaktualizowania sobie paru informacji. No rzeczywiście o monitoringu za wiele nie wiem, ale cóż... niektórzy zrobili dobry biznes na trocinach, inni na kawałkach przetopionego plastiku... Mi podoba się temat elektro-komputerowy i chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na tematy związane z monitoringiem. Skąd jesteś??
kalisz a ty??
z Prudnika (woj. opolskie koło granicy z Czechami)
to chyba sie nie spotkamy. Ja w tym roku postaram sie otworzyć biznes.
życzę powodzenia, nie ukrywam że też coś będę kombinował :)
W celu powiększenia wiedzy na temat instalacji CCTV polecam (tak robił mój znajomy) darmowe szkolenia które organizują firmy zajmujące się dystrybucją sprzętu alarmowego i do monitoringu. Jak założycie działalność gosp. wystarczy znaleźć w Internecie strony odpowiednich firm z branży i zapoznać się z ofertą szkoleniową i wysłać zapytanie jako właściciel firmy zainteresowany ich ofertą. Z relacji mojego znajomego który uczestniczył w kilku darmowych szkoleniach są ona dość ciekawe i poszerzyły jego wiedzę na temat instalacji CCTV i alarmowych. Pozdrawiam. PS. Też myślę o takiej firmie jak Wy, bo widzę zapotrzebowanie na takie usługi w moim regionie zamieszkania.
|
|