|
Własna Firma w Niemczech. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, czy jest ktos kto juz prowadzil, prowadzi, lub zamierza sie przeniesc, by otworzyc i prowadzic swoja Firme w Niemczech? czy to sie oplaca? jak wyglada sprawa z pozyskaniem kredytu, pozyczki z UE na otworzenie Firmy w Niemczech? co waszym zdaniem jest najbardziej oplacalne w Niemczech jesli chodzi o takie przedsiewziecie? Jesli chodzi o przeprowadzke, zameldowanie, uzyskanie roznych praw w Niemczech, to nie mialbym z tym problemow, bo mam tam w kilku roznych Niemieckich Regionach pelna Rodzine. Zastanawiam sie tak na poczatek, czy warto, bede wdzieczny za wszelkie linki, posty, informacje, wszystko. Jesli chodzi o Banki, Urzedy, Instytucje, to ponoc w Niemczech solidnie i normalnie po ludzku na dogodnych warunkach mozna takie sprawy zalatwiac, wiem ze majac tam dobra Firme, nie ma problemu z Autem na leasing, innych rzeczy tez na leasing, podobno na dobrze prosperujacej Firmie ma sie wiele w zyciu dobrych satysfakcji, nie tylko finansowych. Mam tez pytanie czy jesli chodzi o Niepelnosprawnych, czy tacy ludzie podobnie jak w Polsce, maja jakies lepsze mozliwosci na przyklad w pozyskaniu kredytu niskooprocentowanego? czy umorzenie czesci kredytu? cos na takich warunkach, czy jakie ulgi maja? Pozdrawiam.
z czym chciales tam wystartowac? mam znajomego ktory ma firme remontowa i wiem ze dobrze sie kreci i nie moze sie obrobic jest polakiem tak jak my i mial tam rodzine a oni pomogli mu z dokumentami. moze na poczatek cos takiego? nie wielka inwestycja a mozna dobrze zarobic na kolejne inwestycje i pokazac w banku ze jestes wart tego kredytu jaki chcialbys dostac.
Wiesz to ciekawe, bo wujek moj ma Firme remontowa, gdzies okolice Hamburga. Podpisywal jakies formalnosci, cos jak "Umowa Niemiecko - Polska. Daaawno sie z nim nie widziale, musze sie zorientowac, co i jak. Spytam go czy to jest oplacalne, a akurat interesuje mnie moze na przyklad branza Informatyczna, no nie wiem. Pozdrowka.
|
|