|
Własna księgarnia, nieinternetowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, Bardzo chcialbym mieć własną księgarnie.Jest to moim marzeniem od dawna.Mam sporą wiedzę o książkach i literaturze( praca wbibliotece przezpół roku, ukończone studia filologiczne) . gorzej jest u mnie z marketingiem :(. Myślę o księgarni specjalistyczznej np: militaria i historia ale oczywiscie księgarnia ogólna też wchodzi w grę. Proszę o wszelkie rady osób które już mają własną księgarnie oraz osób które mogłyby doradzić ile trzeba mieć na start i jakie są miesięczne przychody i wydatki. czy to wogóle może być opłacelne w centrum 150tysiecznego miasta?
pracowales w bibliotece wiec powinienes miec pojecie w w twoim miescie czytaja ksiazki
jezeli nie zrobiles analizy rynku to masz juz zajecie
Specjalistyczna zalezy jakie to miasto, jakie uczelnie sa itp. Bo sila rzeczy studenci napedza ci np. ksiazki o medycynie :) jesli sa tacy studenci:)
Pomysl nad ksiegarnia internetowa:) specjalistyczna nie jest to glupie a moze sie bardzo oplacic
Studenci napędzają raczej obroty kserom...
Raz, bo taniej. Dwa - ogromna ilość książek obowiązkowych ma już dawno wyprzedane nakłady. Albo obowiązują 2 rozdziały, więc nikt książki nie kupuje. 150 tyś to małe miasteczko. Małe miasteczko + ściśle specjalistyczna księgarnia = hmmm... W mieście akademickim, owszem, ale tylko tam.
|
|