Witam mam pewien pomysł na biznes a mianowicie własna linia odzieżowa. Wiem że były już takie tematy ale kończyły się nieuargumentowanym "sprowadzaniem na ziemie". Nie chciałbym tu nikogu obrazić ale tak szczerze mówiąc ktoś kto zna się trochę na ubraniach, kto lubi się modnie (bardziej lansiarsko, trendseterowsko niż modnie) ubrać wstydzi się naszych marek! Zobaczcie na nasze gwiazdki. Czy one ubierają się w ciuchy te na R czy te na H (jak ten gatunek muzyczny)? NIE! Wolą paradować w DSQUARED, ED HARDY czy BAPE. Z resztą robią to z powodzeniem amerykańskie gwiazdy. Z powodzeniem oczywiście dla tychże firm które właśnie tak zbudowały swoją markę. Z tego wynika że w Polsce nie ma konkurencji jeżeli chodzi o polskie produkty.
Przejdę może do meritum. Zaznaczę najpierw że chciałbym na początek bawić się w t-shirty męskie jak i damskie i z czasem rozwijać linię. Sprzedaż na początek odbywała by się przez internet (Allegro). Z czasem możliwie wprowadzałbym pojedyncze sztuki do zaprzyjaźnionych lansiarkich sklepów. Znam także dużo ludzi w branży muzycznej więc chciałbym poprzez nich także promować produkty. Mam bardzo dobry kontakt z Chinami (szycie gołych ubrań) oraz z racji tej że pracuje w branży marketingowej orientuje się gdzie udarzać jeśli chodzi o druk. O zaprzyjaźnionych grafikach nawet nie wspomnę. Powiem tylko że pomysł na ubrania mam bardzo innowacyjny (stwierdzam to po mini badaniach). Jak narazie dysponuję środkami ok. 50 tyś. zł.
Proszę o opinię kogoś kto zna ten rynek. Pozdrawiam