|
Własna pierogarnia . |
Własna pierogarnia .
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mam pomysł , aby sprzedawać pierogi własnego wyrobu. Mam możliwość , aby we własnym domu zrobić odpowiedni lokal . Myślałam o tym , aby rozreklamowac przez znajomych ,u męża w pracy itd. .Czy myślicie ,że ludzie kupowaliby , czy wy byście kupili? I jeszcze co z sanepidem? , czy trzeba mieć jakieś specjalne zezwolenia.
Oczywiście, że tak.
pstóra
nie trzeba żadnych pozwoleń ,tym bardziej specjalnych wystarczy zgłoszenie DG i to zwykłe a nie specjalne i spełnienie wymogów sanepidu ,ale nie potrzeba od nich zadnych POZWOLEN SPEŁNIASZ WYMOGI -DZIAŁASZ NIE SPEŁNIASZ -DADZA CI TERMIN NA USUNIECIE USTEREK
Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Sam się trochę nad tym zastanawiałem. Twoim plusem jest to, że masz swój lokal. U mnie w mieście, otworzył jeden gostek taki mały lokalik z "domowej" roboty pierogami (fakt, że ponad 10 lat temu)...dziś jest jednym z bardziej kasiastych ludzi w mieście, a jego "pierogarnia" jest jednym z najlepiej kojażących się miejsc. Jak wejdziesz do lokalu to możesz zobaczyć mnóstwo oprawionych autografów sławnych postaci z kraju (aktorzy, piosenkarze, politycy). Jak ktoś powie "Pierożek" to wszyscy wiedzą o co chodzi. W Polsce, na pierogi domowej roboty zawsze będzie zejście. My Polacy po prostu to lubimy. Wystarczy porównać sobie własny specjał z paczkowanym syfem w marketach. Dla ukazania, jak trafny jest to temat, dodam, że rok temu otworzył kilka takich punktów w innym mieście (wojewódzkim) mój były szef i jest z tego zadowolony.
Ciesze się ,że podałeś mi przykład. Sama mam znajomych , którzy kupują gotowe pierogi i często nie są zadowoleni z ich jakości.Ja na razie nie myślałam o lokalu do sprzedarzy tylko do przygotowywania ich . Myślałam , aby na początek robić na zamówienie.Myślałam też , aby później rozszerzć asortyment , no ale dopiero wtedy jak się rozręci i jak będzie popyt.
we wroclawiu jest firma co robi recznie piergii hurtowo i sprzedaje po sklepach.Pierogi jak u mamy,a interes sie kreci .Tylko musisz miec swietny przepis :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Własna pierogarnia .": - Pierogarnia - PIEROGARNIA NALEŚNIKARNIA - Pierogarnia inna niż większość - 17 lat a własna DG - własna dg
• Strona 1 z 1
|
|