|
Własne wypieki, sprzedaż własnych produktów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pomysł na własne wypieki drobne, ale chce wyrabiać to w domu wiem niestety że ciężko przejśc sanepid. Znajomi zagranicą robią te produkty i sprzedaja na kiermaszach bez żadnych zaświadczeń z sanepidu. Czy Unas jest to możliwe? Może podpowie mi ktoś jak to inaczej obejść lub załatwić?
Myślę, że nie ma co obchodzić, poprostu dodatkowe pomieszczenie, fajnie wydzielone i przystosowane i zaczynać. A sanepid nie jest już tak straszny, jeśli się troszkę włoży w to wysiłku.
nIEWIEM CZY NIEPOWINNAS TO ZGLOSIC JAO DZALALNOSC GOSPODARCZA ,BO JESLI TAK TO MOZLIWE ZE SANEPID TU BY ZAGLADNAL. A POZATYM MOZESZ PIEC NP. NA WESELA,URODZINY ITP. MOZE ZAOFEROWALABYS SIE CUKIERNIOM,RESTAURACOM ALBO KLIENTOM W TWOIM MIWSCIE, ULOTKI DO DRZWI,REKLAMA ITP, POWODZENIA MARZENA
Autor postu właśnie chce założyć DG i dlatego obawia się sanepidu. Dlatego jak napisałem wyżej wystarczy zebrać odpowiednie środki, wykończyć pomieszczenie i zaczynać . A to czy będzie pieczone ciasto na określone okoliczności, czy na jakiś inny cel to już nie ma znaczenia. I tu i tu powinna zostać założona DG.
Witam ja włąśnie chce załozyć firmę. Ale nie zrozumielismy się to nie są ciasta, to są ciasteczka ich wielkość od 1,5cm do 2,5 cm. Zdobione ręcznei np: brokatem jadalnym, orzeszkiem, czekoladą itd. Myślałam sprzedawać np. do firm aby te mogły z własną wizytówka przekazać innej firmie z życzeniami swiątecznymi zapakowane w przezroczystą folię, albo jako poczęsteunek drobny. Choć zagranicą gdzie to widziałam i dostałam mnóstwo przepisów sprzedawano na kiermaszu i nawet serwowano na weselach ale tam taki zwyczaj kupowano wtedy np. 30 kg.
30 kg upiec w kuchni ?
chyba w ciagu tygodnia tylko te pieczone w poniedziałem to juz beda stare w piątek
kolombo masz racje, ale nikt tutaj nie mówi o pieczeniu w kuchni. Poprostu zawsze w domu można wydzielić, dobudować jakies pomieszczenie, które spełni warunki wymagane przez sanepid. A wtedy tam już można spokojnie zrobic tego 30kg i wcale nie będzie kłopotów ze świeżością tych produktów.
Witam Mają panowie racje to nie koniecznie w jeden dzień i nie koniecznie jedna osoba je wypieka, Pomoc sąsiedzka. Ale ja je jadłam po 1 miesiącu i niebo w gębie, im dłużej one leżą są bardziej kruche. Jeśli bym to otowrzyła moge zrobić degustacje i wysłać, panom. Pozdrawiam
Po 1 m-cu ???????????????
dzieki karina
ale z kruchych ciasteczek to ja nabardziej uwilebiam schabowe a z soków to sok chmielowy od tego człowiek rośnie a najbardziej mięsien piwny ,to bardzo zdrowe i ładnie wyglada jak do ciasteczek dołaczysz powyzsze to juz jade
|
|