|
Wlasny interes |
Wlasny interes
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witajcie ! juz od dawna chodzi za mna pomysl otworzenia swojego biznesu . Jestem obecnie spawaczem a chcialbym z tym skonczyc ,spawanie wykancza :) chcialbym otworzyc myjke samoobslugowa na poczatek 3 stanowisa .. koszt takiej inwestycji to +\-- 15000 to 320000 zl! Mam swietne miejsce blisko obwodnicy samochodow mnostwo . jak by byla mozliwosc otworzyl bym od razu 6 stanowisk ale jak narazie skupie sie na 3 w tym jedna bez zadaszenia na wieksze dostawczaki ! Co najwazniejsze nie mam za wiele kasiorki jakies 25000 zl w jaki sposob moge zalatwic 320000 zl czy sa jakies banki ktore daja taka kase na cala inwestycje ??????????? aa jeszcze jedno czy bedac spawaczem zatrudnionym w firmie moge oddzielnie otworzyc wlasna firme ?????????? prosze pomozcie :)))) teraz to w was nadzieja
Jesli masz na mysli myjnie z wrzutnikiem monet to temat juz byl walkowany i dosc mocno rozwiniety,mozesz starac sie o dotacje z ue ale to zasada refinansowania wiec kredycik na inwestycje,druga sprawa sama dzialka to pikus,musisz miec pozwolenie,plan zagospodarowania terenu,kanalizacje<moze byc chyba wlasna oczyszczalnia sciekow przydomowa ale pewnosci nie mam>ujecie wody<moze byc studnia>teren utwardzony i wylozony brukiem,same formalnosci prawne zajmuja kilka miesiecy niekiedy nawet do roku z tego co slyszalem.
Powodzenia
a skad ty jestes m oze niedaleko mnie to bym chcetnie sie przylaczyl do tej inwestycji
mieszkam w gdansku
u troche daleko bo ja z suwalk
no szkoda !! wlasnie sie dowiedzialem ze bede chyba mosial za ziemie zaplacic kolejne 400000 tys zl moze sie uda wydzierzawic jak narazie kombinuje
witam , myjnia na taka skale to droga sprawa ;] a co do wlasnej firmy spawarskiej , to jezeli w umowie nie masz punktu mowiacego o tym ze nie mozesz zalozyc to nic nie stoji na przeszkodzie , zawsze mozesz zalozyc firme na kogos zaufanego np zone :D syna ;p wystarczy poczytac ale warto tez pytac ;]
moze by sie udalo gdybym mial zone lub syna mam 26 lat i zamiezam najpierw sie do robic pozniej slub mam juz swoja wybranke ale jeszcze troche poczekam , po slubie nie wiem co bedzie dlatego wieze w siebie ;) i musze to otworzyc ! !!!!!! najgorsze jest to ze jeszcze nie znalazlem banku ktury udzieli mi takiego kredytu ??? a i mam taki pomysl mam dwoch braci wszyscy pracujemy gdybym utworzyl bym spolke miedzy nami nie ulatwilo by to zadania ?????a
Witam
Panie Sławku mam pytanie do pana. Tez jestesm spawaczem tylko z małym doswiadczeniem pracuje obecnie przy produkcji naczep do tirow.. Ale mam pomysł na włąsna firme zajmojaca sie produkcja bram ozdobnych itp.. MOze sie pan tym kiedys zajmował lub pracował przy tym. i wie jak to sie dokładnie odbywa i jak wyglada cały proces produkcji i montarzu!! Prosze napisac na gg nr to 3247054 A i mam pomysł odnosnie pana myjni samochodowej!! Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wlasny interes": - wlasny interes - Wlasny interes za granica - Czerwiec 2012 - wlasny samochod - Wlasny transport - wlasny biznesik
• Strona 1 z 1
|
|