|
Własny pólautomat spawalniczy spawanie własna firma? |
Własny pólautomat spawalniczy spawanie własna firma?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam do was pytanie a nawet proźbe temat jest powazny wiec prosze o powazne odpowiedzi Jestem spawaczem od 5 lat i pracuje w duzej firmie w polsce Zarabiam 1700zł nie bende wymianiał jaka to firma ale tak 1700zł na reke i spawanie trucie sie za 1700zł czy jest sens bo napewno nie jesli ktos spawał to wie ze to nie jest łatwa praca Mieszkam na wsi posiadam swój garaz narzedzia swój półautomat mig mag 320A mysle nad własna firma ale nie mam pojecia co mozna teraz robic Moze szukac wspólpracy z firmami nad spawaniem jakis czesci detali konstrukcji Lubie spawawac i interesuje sie tym ale za jakies pieniadze za 1700zł nie bende sie truł Macie jakies pomysły co moge otworzyc Mam odłozone 30 tys wiem ze to nie jest jakies duze pieniadze ale moze wy cos wymyslicie Pozdrawiam
Mogę wiedzieć z jakiego wojewodstwa jesteś ? Ja mam podobną sytuacje ( tylko mniejsze pieniądze) i myslałem wziąść się za bramy,balustrady itp. Niby w okolicy jest troche zakładów , ale wszystkie jakoś funkcjonują.
koledzy coś na temat spawania nie ma żadnego pomysłu Posiadam garaż dużą szope murowana stodołe chodzi tu o murowana wszystko stoi puste może cos produkowanie jakis konstrukcji posiadam swój sprzet narzedzia duzy półautomat spawalniczy ale nie mam pomysłu zadnego jak to wszystko mozna wykorzystac
Pomysł z balustradami jest dobry proponuje robić słupki do barierek na balkony zrób po parę sztuk i zawieź do hurtowni budowlanych w twojej okolicy pod wystawki, najlepiej jeszcze dogadać się z kimś kto robi w drewnie żeby sprzedawać to razem, z barierkami. Nie każdy lubi kute. Możesz też postawić parę reklam w twojej okolicy ze spawasz elementy na zamówienie. Sam potrzebuje pospawać parę rzeczy i nie ,mam gdzie.
Możesz też pospawać na gotowo parę elementów np. konstrukcję pod reklamę itp. i postawić przed domem z gotową ceną do wzięcia od ręki łatwiej wtedy na zdobycie klienta niż wtedy jak przyjdzie coś zamówić a ty będziesz się zastanawiał jak to ma wyglądać, najlepiej żeby jeszcze żeby to klient ci powiedział i ile może kosztować. Problemem pewnie jest że nie masz DG. A bez tego ciężko się reklamować. A założyć DG bez pewnego zbytu to też nie każdego stać i koło się zamyka. Jak zaczniesz coś robić to czasami znajdzie się klient który zamówi coś co później będziesz zmógł sprzedawać innym albo zleci ci wykonywanie innych prac na stałe.
Ja też jestem za produkcją, bo usługi generalnie są ... do pupy. Nie tylko w obszarze spawania. Dostaniesz zlecenie, albo nie. Trzebaby mieć kontakt z firmą, która zapewni mniej więcej ciągłość zleceń. Ale to będą fochy, prychanie, że drogo, ma być na wczoraj i za miskę ryżu.
Przy produkcji wiadomo, że też trzeba sprzedać, ale kontakt z kilkoma hurtowniami i detalistami powinien zapewnic ciągłość odbioru. Przy okazji przy wolnych mocach produkcyjnych można świadczyć usługi.
Nie jest istotne to że masz półautomat lecz to że potrafisz coś robić i Ci się chce. W takich ludzi opłaca się inwestować. Oczywiście pod warunkiem że są poważni i uczciwi. Napisz gdzie dokładnie masz te budynki i co oferujesz w zamian za pomysł, a może znajdzie się pomysł dla Ciebie.
Witam koledzy a co myslicie o produkcji garazy blaszanych wiat konstrukcji stalowych mysle tez o rusztowaniach sprzedaz wyporzyczanie chce starac sie o dotacje z uni co o tym myslicie?
witam!!!! rynek garaży i wiat stalowych moim zdaniem jest zapełniony na maxa!!! wystarczy wklepac w google lub allegro! od wyboru do koloru! pisze bo sam kupowałem! zadzwonic podac wymiary i za pare dni jest na miejscu! nie ma czekania czyli rynek zapchany! moje zdanie oczywiscie!!!! pozdrawiam
wiem ale jak widac daja sobie rade ja tez chce swiadczyc usługi spawalnicze mag tig itp ciecie plazmą chce spawac rusztowania sprzedawac wynajmowac przeciez rynek dla spawacza nie wyglada tak zle tym bardziej ze narazie chce robic sam na siebie moze ktos z was ma pomysł na produkcje czegos
jesli chodzi o spawanie tig to proponuje orurowanie z nierdzewki do samochodów!
orurowanie tzn mozesz mi kolego blizej temat przytoczyc orientujesz sie cos w tym temacie
orurowanie do samochodów ciezarowych ,terenowych! tir !!! spory rynek! no i ogulnie balustrady wewnetrzne i zewnetrzne z nierdzewki! słupki ogrodzeniowe z rury galwanizowanej itd... musi byc duzy asortyment zeby sie utrzymac!
kolego ale od czego mam zaczac opłacalne to jest powiem ci ze nie myslałem o tym co jest potrzebne jak zaczac nie znam zadnych wymiarów co jest potrzebne do wyginania rur itp
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Własny pólautomat spawalniczy spawanie własna firma?": - marzy mi się własny biznes, własna firma - Warsztat spawalniczy jaki budynek - Posiadam wlasny warsztat slusarsko-spawalniczy - własny firma.... - Własna firma
• Strona 1 z 1
|
|