|
Własny sklep internetowy - strona 2 |
Własny sklep internetowy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Najlepiej postawic na dobrym hostingu, ze świetną domeną i kreatorem sklepu. Dla przykładu http://www.uti.pl/uslugi/strony-www/sklep/wstep/ oferują też różne oprogramowania także z grafiką nie będzie problemu, zawsze można im zlecić wykonanie całej pracy. Poza tym reklama: pozycjonowanie, dlatego ważna jest trafna domena, katalogowanie, fora, arykuły, FB, YT
- Masz pomysł na stronę, ale nie wiesz od czego zacząć?!
.. a może masz już własną stronę, ale chciałbyś ją odświeżyć lub ożywić?! - Chcesz zwiększyć atrakcyjność strony poprzez integracje z portalem Facebook? Prześlij nam opis strony, którą chciałbyś stworzyć postaramy się omówić jej funkcjonalność – zaprezentujemy gotowe strony i rozwiązania - oraz przedstawimy państwu orientacyjny koszt projektu.
Chyba jeszcze nikt tu nie proponował sklepów firmy taumedia, łatwo znaleźć ją w google. Sprawdzone, nie drogie, profesjonalne sklepy no i fajną mają stronkę taumedia ;)
Czyli masz sporo ofert :) teraz tylko podzwoń, popisz, popytaj i może się zdecydujesz na którąś ofertę :)
Bezpieczniejsza opcja - na sam początek jeśli nie masz bladego pojęcia o tworzeniu sklepu internetowego jak również umieszczaniu go w sieci (hosting) - będzie dla ciebie skorzystanie z oferty serwisu która wykona za ciebie wszystkie podstawy a w Twoich rękach pozostanie jedynie jego konfiguracja i ewentualne zmiany (piszesz że z poziomu strony zatem przez jakiś bardzo przyjazny panel - bez grzebania w kodzie). Plusy takiego rozwiązania: + praktycznie 90% roboty jest wykonanej za ciebie - przy braku umiejętności tworzenia stron i stawiania ich na serwerze (który musisz sam skonfigurować) to argument miażdżący wszystkie inne + takie firmy dają ci gwarancje niezawodności Twojego sklepu - nie musisz się obawiać że serwer padnie, że zaginą gdzieś dane kupujących, że skrypt nie zarejestruje zamówienia lub wpłaty + pełny support techniczny - w każdej chwili właściciel serwisu pomoże ci uporać się z każdym problem i wyjaśni niejasności w funkcjonowaniu sklepu są również Minusy: - jesteś ograniczony przez narzucony szablon - jeśli masz jakąś wizje tego jak ma sklep wyglądać czy funkcjonować dowiedz się wcześniej czy będzie to możliwe do zrealizowania na tym szablonie (jeśli nie dowiesz się teraz to później możesz stanąć przed faktem dokonanym że się nie da albo będziesz musiał dopłacić za specjalne rozwiązania które zostaną napisane na Twoje potrzeby) - taka firma może brać prowizję od Twojej sprzedaży - no niestety nie można wykluczyć takich sytuacji więc przestudiuj całą umowę słowo po słowie - nie będziesz mógł przenieść tego sklepu na inny serwer - sprawdź umowę bo może okazać się że serwis jedynie udostępnia ci możliwość korzystania ze skryptu sklepu na ich serwerze a nie sprzedaje ci go na własność, przy przeprowadzce na inny hosting będziesz musiał postawić nowy Jednak - podkreślam - jeśli nie masz w ogóle pojęcia o stawianiu sklepu czy serwera skorzystaj z gotowych rozwiązań
Z tego co się orientuje to zazwyczaj jeśli firmy wymagają regularnych i stałych opłat to nie pobierają prowizji, a oprócz tego zgadzam się z Tobą Jdynamiq :)
ja też bym to oddał w ręce specjalistów, wolę zapłacić i mieć chociaż trochę mniej na głowie:) dajmy sobie zarabiać;)
jeśli miałbym też coś polecić jak poprzednicy, to z mojego doświadczenia znam ministerstworeklamy. pl bardzo kompleksowe usługi, także mogą pomóc w późniejszym wypromowaniu strony, a to przecież ważne!
No tak reklama także jest ważna ale na rynku jest wiele firm pozycjonerskich które mogą nam w tym pomóc :)
Uważam, że najlepiej zlecić wykonanie sklepu na nasze zamówienie odpowiedniej firmie lub osobie tym się zajmującej.
Trzeba trochę poszukać aby znaleźć odpowiednią ofertę cenową za sklep ale myślę że za 2-3 tyś można wykonać porządny dość prosty projekt :)
Zgadzam się z przedmówczynią ;) To chyba zdecydowanie najlepsza opcja ;) Polacy muszą się do tego dostosować, że lepiej zapłacić i mieć wszystko podane na tacy, niż samemu się męczyć ze wszystkim i mieć z tego tytułu same problemy ;) Ja podjąłem współpracę z http://msite.pl ;) małe koszty, dobra obsługa nas klientów, wiele możliwości dotyczących sklepów, można powiedzieć raczej że jest tam wszystko i jeszcze to co może Ci pomóc a sam o tym nie myślałeś;p no i 14 dni na test sklepu, więc nic człowiek nie ryzykuje ;) polecam ;)
Witam
Chciałbym założyć sklep internetowy lub sprzedawać na allegro części do tuningu skuterów . Mogę na to przeznaczyć 10 tyś . Alę nie wiem czy warto i co i jak zrobić ? Nie chce mieć dużych zarobków ale żeby mi się to w rok czy 2 zwróciło .
Witam a czy ma Pan dostawce towaru?
Tak mam już hurtownika dosyć dobrego
w takim razie zapraszam na priv porozmawiamy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Własny sklep internetowy - strona 2": - Własny sklep internetowy za darmo - OTWÓRZ WŁASNY SKLEP INTERNETOWY - Program Partnerski max24.pl - własny sklep internetowy - Chcę założyć własny portal internetowy - Własny sklepik internetowy, porady, przestrogi.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|