|
Wniosek do up PLANOWANE KOSZTY I DOCHODY |
Wniosek do up PLANOWANE KOSZTY I DOCHODY
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam. Jestem w trakcie składania wniosku o dotację z UP. Napisałam we wniosku, że mam 2000 zł własnych środków, a z urzędu chcę pozyskać 18 500 zł. Z tych 18 500 zł 12 800 chcę przeznaczyć na towar, resztę na wyposażenie sklepu. W załączniku PLANOWANE KOSZTY I DOCHODY PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ podałam, że mój przychód wyniesie 17 000 zł, koszty zakupu materiałów 13 000 (mój wkład + dotacja z up). Pani w UP powiedziała, że nie mam ujmować w tych wydatkach pieniędzy z dotacji, tylko te moje 2000 zł i na podstawie tego obliczyć planowany zysk, odliczyć koszty (zus, czynsz itp) Czy to ma sens? Wyjdzie mi tutaj śmieszna kwota zysku, którą mam przemnożyć przez 12 m-cy aby uzyskać kwotę zysku w skali roku. Proszę niech mi ktoś powie czy pani z Urzędu ma rację, bo już sama nie wiem...
Witam,
A więc chodzi o wniosek o dotację... Ciężko mi powiedzieć, bo osobiście nie znam się na wnioskach do UP. Ja bym proponował zrobić tak: 1) Idź jeszcze raz i się dopytaj. Jak Ci powie jeszcze raz to samo to wyjaśnij, że to trochę nielogiczne, bo przecież nawet masz za mało pieniędzy, żeby poprowadzić tą firmę i potrzebujesz właśnie po to dotacji. Chociaż jest możliwe, że tak trzeba wpisać jak mówią. 2) Jeżeli jej odpowiedź Cię nie zadowoli to napisz swoje wątpliwości jeszcze raz, ale nie na tym dziale (biznesplan) tylko na dziale z dotacjami, bo też tu taki jest. Jeżeli nikt nie udzieli Ci konkretnej odpowiedzi (też tak może się zdarzyć) to jest trzecia możliwość... 3) Napisz maila do jakiejś firmy, która zajmuje się pozyskiwaniem dotacji, udaj, że jesteś zainteresowana żeby napisali Ci biznesplan, ale że póki co piszesz wniosek i później jakoś się tak delikatniej podpytaj o swoje wątpliwości. Powinni udzielić Ci odpowiedzi :D Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Pytanie o koszty, dochody itp.
- Przewidywane koszty i dochody prowadzenia Działalności Gosp - Planowane otwarcie działalności gosp. osoba po 50 - Planowane rozpoczęcie działalności a przychód, kiedy ZUS? - Rachunkowosc - koszty, koszty uzyskania przychodow - Dochody i wydatki - Ryczałt-vat, dochody - Niewielkie dochody a ryczałt - Pytanie o Stronę WWW i jej dochody Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|