Witam,
Planuję rozpocząć DG opartą o sprzedaż na popularnym portalu aukcyjnym ;) Mam tam już spore doświadczenie, więc czas zacząć działać na większą skalę, czyli legalnie ;)
Wniosek mam już prawie wypełniony, brakuje mi tylko kilka punktów, a "miłe" pani z PUP nie udzielają odpowiedzi na pytania osobom, które ni ukończyły kursu...
1. Rodzaj działalności 47.91 Z - sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub internet
- czy pod to podlega również handel odzieżą używaną? czy do tego typu działalności potrzebuję inne dane?
2. Informacja na temat załużenia (proszę podać wysokość zadłużenia, z jakiego tytułu i formę zabezpieczenia)
- mam kredyt na dom (razem z małżonkiem) i raty za komputer (na siebie) - rozumiem, że muszę to wpisać, ale czy to nie wpłynie negatywnie na mój wniosek w oczach komisji? No i wpisać pozostałą wartość kredytu czy całość, nie odliczając spłaconych rat?
3. Dane meldunkowe
- od czerwca 2008 jestem zameldowana w innym miejscu, niż widnieje na moim dowodzie (wniosek o nowy jest "już" złożony ;)) - czy wystarczy dołączyć potwierdzenie o zameldowaniu wydawane przez UM?
To na razie tyle - najbardziej nurtujące mnie pytania
Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam