Witam wszystkich
Dzisiaj złozyłam wniosek w Urzedzie Pracy,na szkolenie dla osób chcących założyc własna działalnosc i wzięłam wniosek o dofinansowanie mojego przedsięwzięcia. I tu zaczynają się schody, przynajmniej dla mnie, bo jestem pierwszy raz bezrobotna po 25 latch pracy. Nikt tez z moich znajomych nie prowadzi sklepu i nie mam się kogo poradzic.
UP chce wiedziec od razu ile bedzie kosztowało wyposazenie, towar, koszty energii i innych mediów, lokal,no wszystko. Skąd mam to wiedzieć, jesli przed otrzymaniem pieniedzy nie wolno mi rozpocząć dzialalnosci. Nie mogę teraz wziąc lokalu i np remontowac go bo nie mam za co, i zadnej pewnosci, ze pieniadze z UP otrzymam.
Czy ktoś prowadzi sklep np. typu drogeria i moze mi powiedziec ile kosztuje wyposazenie, srednio ile musze miec wstepnie na zakup towaru, ile srednio płaci sie za media..... Bardzo prosze o chociaz jakies przyblizone kwoty, bo cos musze napisac.
Moze ktos robil taki biznes plan i poradzi mi co pisac, aby bylo dobrze dla urzednika.
Serdecznie dziekuje za pomoc kazdemu, kto zdecyduje sie poswiecic swoj czas i pomoc mi.