Witam wszystkich.
Przeczytałem wszystkie posty związane z kebabem na kolkach na tym forum i nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań.
Zarobiłem trochę grosza na zlewaku w Irlandii. Teraz wróciłem do kraju i chce mądrze zainwestować moje pieniądze.
Wpadłem na pomysł żeby kupić busa i przerobić go na budę z hamburgerami i takimi przekąskami na szybko.
Nie chce kupować gotowca.
Chce wyposazyc go w toaletę campingowa, butle z gazem i potężny agregat prądotwórczy.
Mam pare pytan na ktore nie mam odpowiedzi.
1. Mam zwyklego sprintera. Chce przerobic go na samochod gastronomiczny. Jak to zrobic zakladajac ze cala zabudowę wykonam sam(w garażu). Jak go zarejestrować jako wóz gastronomiczny? Jakie wymogi co musze spełniać itp.
2.Jakie sa wymogi sanepidu i jeszcze innych trzyliterowych instytucji ktore moga mi przeszkodzic w drodze do sukcesu. Na co mam uwazac? Czy moj gastrowóz musi miec lade na jakiejś określonej wysokości itp?
3.Jak wyglada odbior takiego samochodu?
4.Jaka koncesje potrzebuje na taka impreze? Jaka firme mam zarejestrowac by moc tak sprzedawac?
4.Czy moge sobie stanac tym samochodem w kazdym miejscu dozwolonym do parkowania i zaczac karmic ludzi?
Z kim mam sie dogadac zeby moc tak robic?
Narazie mam tyle pytan.
Wszystkim ktorzy mi pomoga dziekuje za okazana pomoc :)
Pozdrawiam