|
Wózek do hot-dogów |
Wózek do hot-dogów
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcę kupić wózek do hot-dogów lecz nie mam środków finansowych na rozpoczęcie tej działalnośći.Może jest osoba która jest w stanie podpowiedzieć gdzie oprócz banku ,biura pracy można zdobyć 5-7tys na rok na określony procent pożyczkę pozabankową.Chyba że znajdzie się osoba która przystąpi do takiego pomysłu jako udziałowiec,wspólnik lub inne propozycje
1. Pisz małymi literami.
2. Z UP jesli jestes bezrobotny da się wyciągnąc nieco ponad 10 000PLN, wystarczy biznesplan + trochę szczęścia. 3. Z funduszy UE jest trudniej, większa biurokracja ale po stronie naszych urzędników niestety. Szczegóły na http://www.parp.gov.pl
Tak są kredyty z biura pracy lecz jest jedno ale żyranci i to z jakimi dochodami.
Raczej poszukuję inwestora wspólnika ponieważ na kredyt nie mam szans lub innego dofinansowania,pożyczki
witam. jedynym wyjsciem to dostanie wlasnie pieniedzy z up. moi znajomi tak zrobili pod koniec roku. dostali po 11400zl. i jest to dotacja jednorazowa a wymagania nie sa takie duze stawiane przez up. ja mam gdzies taki wniosek wypelniony i jest w miare przejrzysty. polecam ci wziecie kasy wlasnie z up. pozdrawiam
tak zgadza się warunki są dobre lecz jak pisałam nie mam żyrantów
To jest pożyczka bezzwrotna pod warunkiem, że przez rok będziesz prowadził działalność i nie podejmiesz innej pracy. Musisz co miesiąc przedstawiać RMUA i na koniec roku PIT.
Nie dają na transport, tzn. samochód do firmy kurierskiej i jakiś rodzaj górnictwa. Na taxi chyba tak. Pytałem osobiście. Co do żyrantów to musi być jeden z zarobkami coś ok. 1400zl, albo dwóch z najniższą krajową. Może być też emeryt. Wystarczy ostatni odcinek. Jeżeli interesują was dokumenty do złożenia to mam je w domu. Moge zeskanować i wstawić. Chyba 5 stron
poprosze o te dokumenty jeżeli to możliwe ale nadal pozostaje problem żyrantów
Proszę kogoś o pomoc. Jak wstawić te dokumenty? Ew. podaj adres to wyślę.
Chodziło mi raczej o adres e-mail :wink:
Witam.
Z tego co ja się orientowałem to nie jest to takie proste. Pomijając żyrantów, to trzeba przejść pewne kursy, szkolenia, coś w tym rodzaju, posiadać karte pracy, gdzie potwierdzasz że szukasz takowej i nie możesz znależć, no i biznes plan który musi zaakceptować komisja a z tym są problemy. Ja pytałem w listopadzie. W tedy już środki na ten cel były wyczerpane. A co do tego roku to usłyszałem: "no wie pan, zmienił się ustawodawca nie wiadomo ile pieniędzy będzie, czy więcej ,czy mniej. Proszę pytać pod koniec marca" Przynajmniej tak to wygląda w UP w Krakowie. Pozdr
Tak to wygląda także u nas a więc to nie takie proste
cześć, w moim UP też pracują urzędasy tacy że jak tam pójdę coś zapytać to mnie krew zalewa i nie tylko jak się szuka pracy ale również jak się ją daje. Coś ci doradzę zanim znajdziesz kasę na inwestycję to pójdź do sanepidu bo nie każdy sanepid jest taki sam, i przedstaw swoją wizję działania bo może się okazać, że znajdziesz kasę a sanepid ci zabroni takiej działalności bo do kibla będzie brakowało 5 metrów
pozdrawiam :)
Z sanepidem nie ma problemu znam ten temat bo już na takim wózku pracowałam.
Ja pytałem UP w Ciechanowie. Bardzo uczynni i mili ludzie tam pracują. Mówili, że kaske dają. Nie trzeba żadnych biznes planów, a szkolenia nie wymagają. Jest to dodatkowy "kurs z zakresu prowadzenia działalności gospodarczej". Tylko wniosek.
KAROLIN - wysłałem ci ten wniosek na e-maila. Jeżeli ktoś jeszcze zainteresowany to chętnie wyślę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wózek do hot-dogów": - wózek do hot dogów - obojętnie jaki? - sprzedam wózek do amerykańskich HOT DOGÓW - Sprzedaż hot-dogów - Sprzedawca Hot-dogów - Przyczepka do hot dogów
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|