|
Wózki widłowe |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie, mianowicie przyszedl mi do głowy jeden pomysł, czy robiac licecje na wozek widlowy i kupno wózka moze przynieść jakis dochód?? CZy jakieś firmy wynajmóją wogóle wózki operatorem bylbym ja. prosze o odp ile mozna na tym zarobić o ile wogole mozna i czy jest to opłacalne... z góry dziekuje i pozdrawiam
Jestem operatorem wózka widłowego wiec sadzę, że coś wiem na ich temat. Jest wiele ich rodzajów. Niektóre elektryczne, te wymagają wymiany baterii oraz stanowisk do ich ładowania. Są też wózki klasyczne np gazowe. Są wózki tylko do pracy w zamkniętych pomieszczeniach oraz tylko do pracy na zewnątrz. Firmy raczej mają swoje wózki bo jeśli ich potrzebują to stale. Tak samo jak operatorów. Koszt wózków jest wysoki. Na ogól przekracza cenę dobrego auta. Owszem na kurs możesz się zapisać jego koszty wysokie nie są. Z pracą też kłopotu mieć nie będziesz bo niestety płace nie są rewelacyjne. Zarobek na rękę raczej poniżej 1000 zł wiec ludzie nie chcą pracować za takie pieniądze, a praca to odpowiedzialna wyobraź sobie paletę z kilkuset skrzynkami jakiegoś drogiego alkoholu który masz zdjąć z tira lub z wysokiego składowania, a którą 1 nieostrożnym ruchem możesz roztrzaskać w drobny mak.
Zgadzam się z radiesteta tez posiadam uprawnienia i czasami w pracy zastępuje kolegę który jeździ na wózku po 8 h jazdy za kółkiem zsiadając z wózka to nie wiem jak chodzić
właśnie miałem sie pytac o zarobki wózkarzy, ile wynosi stawka godzinowa??
Przede wszystkim stosować odpoczynki oraz przestrzegać zasad i przepisów BHP
Tak odpoczywam w przerwie na śniadanie ale praca akurat na tym stanowisku wymaga ciągłej jazdy nie będę tu wchodził w szczegóły
|
|