|
Wpłaciłam za duży podatek co teraz ? |
Wpłaciłam za duży podatek co teraz ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Od lipca prowadze działalność. Jestem na ryczałcie 3% mój przecietny przychód to ok 3000. Mój problem polega na tym, że omyłkowo odprowadzałam za duży podatek do US, tzn. przychód mnozyłam przez 3% nie odciągając składki. Co mam teraz zrobić w tej sytuacji ? Czy powinnam to zgłosić do US i co za tym idzie w przypadku przekroczenia limitu aby byc na ryczaucie? I jak powinnam sie rozliczyc w tym miesiacu ?
Korekta
Może cos wiecej na ten temat jesli to mozliwe bym prosila :-)
Osiągając przychód w wysokości 3000 zł, nie grozi ci przekroczenie limitu dla ryczałtu, który wynosi 150 000 EURO rocznie.
W następnym miesiącu zapłacisz po prostu mniejszy podatek, nic wielkiego się nie dzieje, Suma sumarum podatki rozliczasz rocznie a za nadpłatę nikt nikomu jeszcze głowy nie urwał.
150 000 EURo a nie ok 40 000 zl ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Wpłaciłam za duży podatek co teraz ?": - Firma podatek liniowy, Teraz druga dzialalnosc... - Czy to możliwe żę aż taki duży podatek od kwoty 2 tysiące zł - Wpłaciłam zaliczkę - firma nie wykonała usługi - czy mam pra - flex mały ,flex duzy,młot wyburzeniowy duży i mały,wiertarki - 150 tys i co teraz?
• Strona 1 z 1
|
|